Σόιμπλε: Αν δεν πληρώσει την οφειλή στο ΔΝΤ η Ελλάδα, χρεοκοπεί

 

 

Αν δεν πληρώσει η Ελλάδα στο τέλος του μήνα του ΔΝΤ, τότε πέει σε χρεοκοπία, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της άτυπης συνεδρίασης των 18 μελών του Eurogroup,  από την οποία είχε αποκλεισθεί ο Έλληνας υπουργός Γ. Βαρουφάκης.

Ο κ. Σόιμπλε χαρακτήρισε αρνητική έκπληξη την αναγγελία δημοψηφίσματος και δήλωσε ότι κατά την άποψή του, δεν χώριζαν τόσα πολλά τις δύο πλευρές στις διαπραγματεύσεις.

«Δεν ξέρουμε τι θα  αποφασίσει, η Ελληνική Βουλή, είναι δικαίωμα κάθε μέλους να κάνει δημοψηφίσματα αλλά όταν πρόκειται για συμφωνίες που κάνουμε στο Γιούρογκρουπ θα πρέπει να υπάρχει κοινή βάση για αυτή τη συμφωνία», πρόσθεσε, ενώ μιλώντας για το τι θα συμβεί μετά την εκπνοή του προγράμματος για την Ελλάδα στις 30 Ιουνίου, είπε:

«Συγκεντρωθήκαμε άτυπα για να δούμε την κατάσταση τις επόμενες ημέρες Η Ελλάδα θα βρεθεί πιθανώς σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, δεν ξέρουμε  πως θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, αλλά είδαμε τις απίστευτα υψηλές αναλήψεις που έγιναν σήμερα από τους λογαριασμούς,

Οι αναλήψεις σήμερα αυξήθηκαν δραματικά, μιλήσαμε για όλα αυτά, Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε κάθε πιθανό κίνδυνο διάχυσης και να προστατέψουμε το ευρώ. Εχουμε κανόνες που τηρούνται, προγράμματα που έχουν λειτουργήσει, έναν μηχανισμό σταθεροποίησης, είμαστε σε καλό δρόμο, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε κάθε ανασφάλεια στις χρηματαγορές.

Η Ελλάδα παραμένει μέρος της Ευρωζώνης και μέρος της Ευρώπης και θα κάνουμε ότι είναι αναγκαίο για να βοηθήσουμε Ελλάδα και να συμπαρασταθούμε σε αυτή τη δύσκολη φάση», είπε ο  Γερμανός υπουργός.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here