Αμύνταιο: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οικισμός λόγω καταλίσθησης

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυχθηκε ο οικισμός Αναργύρων Φλώρινας μετά την μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, το πρωί του Σαββάτου. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ζήτησε, για λόγους ασφαλείας, από τους κατοίκους, να εκκενώσουν το χωριό.

Τεράστιες μάζες εδάφους αποκολλήθηκαν, μετακινήθηκαν σε απόσταση τουλάχιστον 40 μ., και κατέστρεψαν ολοσχερώς τρεις γιγάντιους καδοφόρους εκσκαφείς.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η διεύθυνση του Λιγνιτικού Κέντρου είχε φροντίσει τις προηγούμενες ημέρες να αποκλείσει το χώρο από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα και έτσι ευτυχώς δεν κινδύνευσαν ζωές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το φαινόμενο καθίζησης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα είχε προκαλέσει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων των Αναργύρων, που ζητούν, εδώ και χρόνια, τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους. Στελέχη της επιχείρησης και συνδικαλιστές μιλάνε για πρωτοφανή καταστροφή, που ενδεχομένως να σημάνει και το τέλος της λειτουργίας του ορυχείου, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here