Αμβρόσιος: «Οργή Θεού» οι πλημμύρες – Η αντίδραση Πολάκη

 

Στην «οργή του Θεού» για την «αποστασία του ανθρώπου» αποδίδει τις φονικές πλημμύρες με μια απολαυστική ανάλυση στο προσωπικό του ιστολόγιο ο  Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος!

Ο μητροπολίτης εγκαλεί τα ΜΜΕ διότι καλούν μόνο εκπροσώπους της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του κράτους «οι οποίοι από την δική τους σκοπιά έκαστος προσπάθησαν να δώσουν εξηγήσεις στο τηλεοπτικό κοινό γύρω από τα πρωτοφανή αυτά φυσικά καταστροφικά φαινόμενα».

«Πλην όμως», συνεχίζει ο Αμβρόσιος, «στο άθεο αυτό Κράτος, στο οποίο ζούμε σήμερα, με τους δεδηλωμένους ως προς την αθεΐα τους Πρωθυπουργό και πολλούς Υπουργούς,  κανείς δεν σκέφθηκε να καλέση (sic) στο πάνελ του και κάποιο εκπρόσωπο του Θεού, κάποιο εκκλησιαστικό πρόσωπο, ώστε να ακουσθή και της Εκκλησίας η άποψη! Και όμως η άποψη της Εκκλησίας είναι η πιο έγκυρη, όταν κρίνωνται τα φαινόμενα αυτά!».

Αφού λοιπόν ο μητροπολίτης ξεκαθαρίζει ότι για τα φυσικά φαινόμενα και την ανθρώπινη παρέμβαση στην φύση είναι αρμοδιότερη η εκκλησία από την επιστήμη, συνεχίζει: «Ανοίξτε, λοιπόν, αδελφοί μου την Καινή Διαθήκη, αν βέβαια υπάρχει ακόμη -κρυμμένη και περιφρονημένη- κάπου εκεί  σε κάποιο ντουλάπι, συρτάρι κλπ. στο σπιτικό σας. Ανατρέξατε  στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, κεφάλαιο 24, στ.6-8. Εκεί περιγράφονται διάφορα έκτακτα φυσικά φαινόμενα, τα οποία θα είναι καταστροφικά! Όπως π.χ. πείνα και σεισμοί, που θα επιφέρουν καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον! Μεταξύ αυτών πρέπει να εντάξουμε και τους καταποντισμούς.  Όλα αυτά θα εκφράζουν την οργή του Δημιουργού Θεού για την αποστασία του δημιουργήματός Του, δηλ. του ανθρώπου.(…)».

Η αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη

 

Για τις πλημμύρες και τους θανάτους δεν φταίνε τα μπαζωμένα ρέματα,δεν φταίνε οι πολεοδομίες ,το πελατειακό κράτος 70 χρόνων, ΑΛΛΑ η οργή του θεού για τα «δαιμόνια που κατοικούσαν στους βάλτους»και τωρα κατέλαβαν τις πόλεις μετα που που ήρθε στην κυβερνηςη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσιπρας!!!!!

…..Μερικοί τέτοιοι ιεράρχες σαφώς και εχουν ευθύνη για τη χρεωκοπία αυτής της χώρας .

Το 2002 στις πλημμύρες του Κηφισού,το 1961 με τους 40 νεκρούς στο Μπουρνάζι, το 1994 με τον ποδονιφτη και τους 15 νεκρούς στη νέα Ιωνία ,τοτε που ηταν τα δαιμόνια και ποιος θεοσεβούμενος ηταν στην κυβερνηση;;;;;;;

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here