Νέο παραλήρημα Αμβρόσιου για Φίλη, πρόσφυγες, Αριστερά- Αυτόν καλύπτει ο Ιερώνυμος

Ως απειλή για το «έθνος» και τη «θρησκεία» θεωρεί ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, τους πρόσφυγες και την Αριστερά. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί φυσικά αυτή του η τοποθέτηση, καθώς πάμπολλες φορές στο παρελθόν έχει καταφερθεί ενάντια στις δύο αυτές «κατηγορίες», χρωματίζοντας ταυτόχρονα και τις πολιτικοϊδεολογικές του διαφορές.

Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του blog, ο Αμβρόσιος αναφέρεται στο γεγονός της απομάκρυνσης του Νίκου Φίλη από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, κάνοντας λόγο για «ψυχική ανακούφιση», καθώς «ακούσθηκε ηχηρά η φωνή της Εκκλησίας». «Αντιθέτως», συμπληρώνει ο μητροπολίτης, «οι παράγοντες, που μισούν την Εκκλησία και καταστρέφουν τήν Ελλάδα, άνθρωποι και παράγοντες της αριστερής κουλτούρας, εταράχθησαν σφόδρα! Έχασαν τον ύπνο τους! Κυριολεκτικώς δαιμονίσθηκαν!»

Ακόμη αναφέρεται στον Νίκο Φίλη ως τον ανεκδιήγητο τέως Υπουργό «α-Παιδείας», ενώ επιτίθεται και στα έντυπα «Αυγή» και «Εφημερίδα των Συντακτών» για άρθρα τους σχετικά με το ζήτημα.

«Η Αριστερά είναι το όπιο του λαού» γράφει ακόμη ο Αμβρόσιος, παραπέμποντας σε σχετικό άρθρο της γνωστής υπερσυντηρητικής-ακροδεξιάς εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ», παραθέτοντας μάλιστα και απόσπασμα.

Το άρθρο κλείνει ως εξής: «Μακαριώτατε, στήθι εδραίος και αμετακίνητος! Είμεθα στο πλευρό Σας! Κληρικοί και λαϊκοί, επώνυμοι και ανώνυμοι, πλούσιοι και πένητες, πεπαιδευμένοι και απαίδευτοι, νέοι και γέροι, ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΙΜΕΘΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ!»

Σημειώνεται ότι κάτω από το άρθρο αυτό στο προσωπικό blog του Αμβρόσιου, υπάρχουν διάφορες ρατσιστικoύ χαρακτήρα αναρτήσεις με ρητορική ακροδεξιάς, καθώς και μεμονωμένα αποσπάσματα άρθρων διαφόρων εντύπων που δημιουργούν κλίμα ισλαμοφοβίας και ξενοφοβίας, κινούμενα ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία.

πηγή:.alfavita.gr

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here