Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Εμφάνιση του ηγέτη του ISIS μετά 5 χρόνια (βίντεο)

Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, εμφανίστηκε για πρώτη φορά εδώ και 5 χρόνια σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο, που προβλήθηκε σήμερα από την τζιχαντιστική οργάνωση.

Η ημερομηνία κατά την οποία γυρίστηκε το βίντεο δεν είναι γνωστή, ωστόσο ο αλ Μπαγκντάντι δηλώνει ότι η «μάχη για τη Μπαγούζ έχει τώρα τελειώσει», αναφερόμενος στο τελευταίο προπύργιο της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην ανατολική Συρία, που έπεσε την 23η Μαρτίου του 2019.

Επίσης, εμφανίζεται να εγκωμιάζει τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σρι Λάνκα, με 250 νεκρούς, υπογραμμίζοντας ότι έγιναν ως εκδίκηση για την απώλεια της Μπαγούζ.

«Οι αδελφοί σας στη Σρι Λάνκα επούλωσαν (τα τραύματα) στις καρδιές των μονοθεϊστών (μελών του Ισλαμικού Κράτους) με τις επιθέσεις αυτοκτονίας, οι οποίες τράνταξαν τα κρεβάτια των σταυροφόρων το Πάσχα, ως εκδίκηση για τα αδέλφια σας στη Μπαγούζ» είπε.

Η ημερομηνία κατά την οποία γυρίστηκε το νέο βίντεο δεν είναι γνωστή, ενώ το υλικό δημοσιεύτηκε από το δίκτυο του ISIS, Al Furqan.

Το τελευταίο μήνυμα του Αμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι ήταν ένα ηχητικό μήνυμα που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2018 και η μακρά αποχή του από τον δημόσιο λόγο τροφοδότησε φήμες ότι μπορεί να είχε σκοτωθεί ή ότι μια άλλη φράξια αποφάσισε να τον απομακρύνει.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ανώτερος στέλεχος του Isis, Αμπού Μοχάμεντ αλ Χουσεινί αλ Χασίμι που θεωρείται μακρινός ξάδερφος του Μπαγκντάντι, έχει υποκινήσει εναντίον του, ενώ κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα βιβλίο στο οποίο ζητούσε μια εξέγερση εναντίον του.

Σύμφωνα με αναφορές διεθνών μέσων, ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στον πλανήτη βρίσκεται στη συριακή έρημο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here