Αμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης ζητεί ο Σουλτς-Τσίπρας: Δεν χρειάζονται νέα μέτρα

Η ανάγκη της ταχύτατης ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης Ελλάδας-θεσμών αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, είναι στο βασικό μενού του γεύματος εργασίας που έχουν στο Στρασβούργο ο έλληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Mετά από συνάντηση 1,5 ώρας, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αποδέχθηκε ότι δεν χρειάζονται επιπρόσθετα μέτρα και ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, ώστε να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος.

 

τσιπρας σουλτς

Η συζήτηση διεξήχθη υπό καλούς οιωνούς καθώς ο κ. Σούλτς έχει εκφρασθεί επανειλημμένα υπέρ της διαφάνειας στις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα, στις οποίες έχει ήδη εμπλακεί το Ευρωκοινοβούλιο.

Αμεσως μετά ο πρωθυπουργός σχολίασε στο τουίτερ ότι η ελληνική οικονομία παρουσιάζει σημαδια ανάκαμψης και δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα.

Η θέση αυτή του πρωθυπουργού είναι μια σαφής απάντηση σε όσους και ιδίως το ΔΝΤ, απαιτεί τη λήψη νέων σκληρών μέτρων, κυρίως σε σχέση με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και τη πώληση όλων των κόκκινων δανείων.

Αλλωστε ο έλληνας πρωθυπουργός πήγε στο Στρασβούργο μετά από μια εποικοδομητική συζήτηση που είχε το βράδυ της Τετάρτης με τον Γάλλο πρόεδρο Φρ. Ολάντ, κατά την οποία οι δύο ηγέτες επαναδιατύπωσαν την ανάγκη να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές την ερχόμενη εβδομάδα.

Ετσι εξηγείται και το τουίτ του πρωθυπουργού, που αναχωρώντας για Στρασβούργο, επεσήμανε την ικανοποίηση του για την συνάντηση, τονίζοντας ότι η πολιτική βούληση πρέπει να υπερισχύσει των τεχνοκρατών.

Επίσης δεν είναι τυχαίο και το τουίτ του πρωθυπουργού ότι οι εκλεγμένες κυβερνήσεις έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να επιλέγουν τα μέσα εκπλήρωσης των συμφωνημένων στόχων, γιατί αυτό αποτελεί ζήτημα δημοκρατίας και κυριαρχίας.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here