Αμεση νομοθετική ρύθμιση για τους πυροσβέστες 5ετούς θητείας

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤ. ΜΙΣΙΝΑΣ)

«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πριν την συνάντηση είχε επικρατήσει ένταση έξω από το υπουργείο, με τους πυροσβέστες να επιμένουν να δούν την υπουργό με αποτέλεσμα να σπάσουν οι τζαμαρίες της εισόδου.

Οι εκπρόσωποι των πυροσβεστών, μετά τη συνάντηση που είχαν με τηνκ. Γεροβασίλη, μετέβησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ζητώντας να δουν τον κ. Χουλιαράκη, αλλά τελικά έγιναν δεκτοί από την κ. Κουφονικολάκου, με την οποία συζητούν τα αιτήματα τους, ενώ έχουν σκοπό να μεταβούν και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να συναντηθούν με τον κ. Τόσκα.

Νωρίτερα, στο γραφείο του κ. Χουλιαράκη, συναντήθηκαν με την κ. Κουφονικολάκου και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι εισήλθαν στο Γενικό Λογιστήριο με σκοπό να συναντηθούν με τον υπουργό για το θέμα των ειδικών μισθολογίων. Η διευθύντρια του γραφείου του κ. Χουλιαράκη τούς είπε ότι εντός των επόμενων δύο μηνών θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τα ειδικά μισθολόγια, το οποίο θα τους δοθεί για να το μελετήσουν και τους διαβεβαίωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μη μειωθούν οι αποδοχές των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Επίσης, υποσχέθηκε ότι θα διαβιβάσει στον κ. Χουλιαράκη το επίμονο αίτημά τους να συναντηθούν με τον ίδιο προσωπικά και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Η θητεία των 4.000 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, που προσλήφθηκαν στις 10 Φεβρουαρίου 2012, λήγει αύριο. Όπως τονίζουν, κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο, αν δεν μονιμοποιηθούν όσοι το δικαιούνται, σύμφωνα με τον νόμο ή δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις των υπολοίπων.

Από το πρωί διαδηλώνουν στο κέντρο της Αθήνας. Αρχικά συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και από εκεί έκαναν πορεία με σταθμούς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος και το Μαξίμου.

Τελικά, επέστρεψαν στο υπουργείο, όπου προκλήθηκε η ένταση.

Νωρίτερα, όταν έκαναν στάση στο αρχηγείο, ο αρχηγός του Π.Σ. κατέβηκε να μιλήσει μαζί τους και όταν τους είπε ότι στο πρόβλημά τους θα δοθεί λύση, υπήρξαν αντιδράσεις και αποδοκιμασίες.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here