Άμεση μεταφορά της Εύης Στατήρη σε νοσοκομείο ζητούν οι γιατροί

Tην άμεση μεταφορά της απεργού πείνας, Εύης Στατήρη, σε νοσοκομείο ζητούν οι γιατροί που την εξέτασαν την Κυριακή. Οι γιατροί Όλγα Κοσμοπούλου και Σπύρος Σακκάς, τονίζουν στην γνωμάτευσή τους ότι η υγεία της έχει επιβαρυνθεί, ως εκ τούτου, από εδώ και στο εξής , η παράταση της απεργίας πείνας , εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική της ακεραιότητα.

Η Εύη Στατήρη, προφυλακισμένη επί έξι μήνες, είναι η σύντροφος του Γ. Τσάκαλου και κάνει απεργία πείνας από τις 14 Σεπτεμβρίου. Αξιώνει να αφεθεί ελεύθερη, όπως άλλωστε προβλέπεται και από νομοθετική ρύθμιση του νέου νομοσχεδίου για τις φυλακές, που ήδη ψηφίστηκε.

Η ιατρική γνωμάτευση είναι η εξής:

«Οι υπογράφοντες γιατροί, εξετάσαμε σήμερα 27/9/2015 και περί ώρα 10 π.μ. την κρατούμενη απεργό πείνας Ευαγγελία Στατήρη 26 ετών.

Από την αντικειμενική εξέταση διαπιστώσαμε έντονη ωχρότητα,  ορθοστατική υπόταση , ταχυκαρδία στην κόπωση και συστολικό φύσημα στην εστία ακροάσεως μιτροειδούς 3/6 περίπου.

Η ίδια αναφέρει έντονη καταβολή, εύκολη κόπωση και αίσθημα παλμών στην παραμικρή προσπάθεια και κατά την έγερση , δυσανεξία στο ψύχος.

Το τελευταίο τριήμερο εμφάνισε 2 σοβαρά επεισόδια υπογλυκαιμίας , το τελευταίο των οποίων τη νύχτα της 26ης προς 27ης /9, χαρακτηρίστηκε αρκούντως σοβαρό , ώστε απαιτήθηκε η επείγουσα διακομιδή της στο Νοσοκομείο κρατουμένων για αντιμετώπιση. Επιπλέον σε ΗΚΓ που εγένετο την 26/9/15, διαγνώσθηκαν διαταραχές επαναπόλωσης , χωρίς συνοδό ενζυματική διαταρραχή.

Η κ. Στατήρη Ευαγγελία , διάγει την 14η ημέρα απεργίας πείνας και έχει απωλέσει το 11% του αρχικού σωματικού της βάρους. Από εδώ και στο εξής , η παράταση της απεργίας πείνας , εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική της ακεραιότητα. Ως εκ τούτου και κρίνοντας από τη συνολική κλινικοεργαστηριακή της εκτίμηση, κρίνουμε σκόπιμη την άμεση διακομιδή της σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την περαιτέρω παρακολούθηση και νοσηλεία της.

Οι ιατροί, Όλγα Κοσμοπούλου – Σπυρίδων Σακκάς (Ιατροί Ε.Σ.Υ)

Κορυδαλλός 27/9/15

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here