Άμεσα λύση στο ελληνικό ποδόσφαιρο ή Grexit

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις για να επανέλθει το ποδόσφαιρο στην ομαλότητα, διαφορετικά όπως είπε η κυβέρνηση έχει και τον τρόπο και τη βούληση για Grexit.

Ο Βασιλειάδης εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους αρμόδιους Υπουργούς, υποστήριξε ότι οι έρευνες ανατίθενται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ έκανε λόγο για τις τέσσερις κατευθηντήριες γραμμές τις κυβέρνησης, η οποία όπως δήλωσε » έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Αναλυτικά όσα είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού:

«Υπό το βάρος των γεγονότων των τελευταίων ημερών και των μαφιόζικων χτυπήματων στο χώρο του αθλητισμού έγινε σήμερα σύσκεψη, υπό τον Πρωθυπουργό, των αρμόδιων υπουργών για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά στο πλαίσιο της μη αποδοχής ότι το παρακράτος μπορεί είναι πιο ισχυρό από μια οργανωμένη και συντεταγμένη πολιτεία. Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση.

Πρώτον, με εντολή του Πρωθυπουργού για τις τελευταίες έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει τις έρευνες η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο για τη διαλεύκανση των υποθέσεων.

Δεύτερον, από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει ότι θα επανεκκινηθούν τα εθνικά πρωταθλήματα, θα ελέγχονται τα κατά νόμο συστήματα ασφαλείας και εποπτείας στα γήπεδα και εάν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις ασφαλείας κανένα παιχνίδι δε θα εκκινεί.

Τρίτον, αποφασίζουμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και την προτροπή βίας από τα ΜΜΕ και θα γίνει και η αντίστοιχη διαβούλευση αύριο με τα σωματεία των δημοσιογράφων.

Τέταρτον, η ελληνική κυβέρνηση προτείνει στην ΕΠΟ την αυστηροποίηση των ποινών. Nα ενταθεί η μάχη και για να έρθει η ομαλότητα στο ποδόσφαιρο. H κυβέρνηση έχει και τη βούληση και τον τρόπο να επιβάλλει την έξοδο των ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτούμε μαφιόζικες συμμορίες να λειτουργούν ενάντια στην οργανωμένη πολιτεία».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here