Αμερικανικό αντιτορπιλικό συγκρούσθηκε με τάνκερ -10 αγνοούμενοι

Αμερικανικό αντιτορπιλικό, το «Τζον Μακέιν» συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο «Alnic MC»  σημαίας Λιβερίας ενώ το πρώτο «μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη».

«Το  αντιτορπιλικό USS John S. McCain υπέστη ζημιά στην πίσω αριστερή πλευρά», ανακοίνωσε το αμερικανικό Ναυτικό, αναφέροντας παράλληλα ότι διεξάγονται στην περιοχή έρευνες για διάσωση αγνοουμένων.

Αγννούνται δέκα αμερικανοι ναύτες και έχουν τραυματισθει συμφωνα με πληροφορίες άλλοι πέντε -ελαφρά

Η σύγκρουση σημειώθηκε στα χωρικά ύδατα της Μαλαισίας

Το δεξαμενόπλοιο μεταφέρει ενίοτε και χημικά. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το τάνκερ δεν περιείχε πετρέλαιο για παράδοση. Αλλες πηγές  αναφέρουν ότι μεταφέρει 12.000 τόνους πετρελαίου αλλά δεν υπάρχει διαρροή. Από το τάνκερ δεν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Πρόκειται για το δεύτερο ατύχημα αμερικανικού αντιτορπιλικού στην Ασία μέσα σε δύο μήνες. Την περασμένη εβδομάδα το Ναυτικό είπε ότι είχε μεταθέσει τους δύο ανώτατους αξιωματικούς και τον αρχικελευστή αμερικανικού αντιτορπιλικού που παραλίγο να βυθιστεί στα ανοιχτά της Ιαπωνίας μετά από σύγκρουση με  φορτηγό πλοίο σημαίας Φιλιππίνων. Στην σύγκρουση του USS Fitzgerald τον Ιούνιο είχαν σκοτωθεί 7 ναύτες.

 

Print Friendly, PDF & Email

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here