Αμερικανική ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας καταγγέλλει η Ρωσία-Υποστηρίζει ότι η πώληση των S-400 στη Τουρκία δεν στρέφεται εναντίον τρίτων!

Σχόλιο-παρέμβαση για τη συνέντευξη του Αμερικανού γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ στο δίκτυο Euronews έκανε η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία μιλάει για αμερικανική παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. Όσον αφορά την αγορά των S-400 από την Τουρκία, αναφέρει ότι στόχος των ΗΠΑ είναι πουλήσουν στην Άγκυρα Patriot ενώ αφήνει ανοικτό παράθυρο και για στρατιωτική συνεργασία της Ρωσίας με την Ελλάδα, διευκρινίζοντας ότι η πώληση των πυραύλων δεν στρέφεται κατά τρίτων χωρών.

Με ανάρτησή της στο Twitter, η πρεσβεία της Ρωσίας σημειώνει:

«Αμερικανοί γερουσιαστές πάλι δίνουν σε άλλους μαθήματα ηθικής, αυτή τη φορά με θέμα: “Με ποιες χώρες να κάνεις φιλία και με ποιες όχι”. Δεν είναι ακριβώς αυτό η ανάμειξη στα εσωτερικά της Ελλάδας;

»Ο πραγματικός στόχος των ΗΠΑ δεν είναι να μην αποκτήσει η Τουρκία σύγχρονα μέσα αεράμυνας, αλλά να τα πάρει η Άγκυρα από την Αμερική (Patriot, F-35). Όλα τα υπόλοιπα δεν είναι τίποτα παρά κινήσεις εντυπωσιασμού».

Επίσης τονίζει ότι «η Ρωσία, παρά τις παράνομες κυρώσεις των ΗΠΑ και της Ε.Ε., παραμένει ανοιχτή στη διεύρυνση της στρατιωτικο-τεχνικής συνεργασίας με την Ελλάδα».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here