Αλβανία: Διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο

Το κοινοβούλιο της Αλβανίας περικύκλωσαν διαδηλωτές ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, την οποία χαρακτηρίζουν διεφθαρμένη με διασυνδέσεις στο οργανωμένο έγκλημα.

Εκατοντάδες αστυνομικοί και συρματοπλέγματα προστατεύουν το κτήριο με τι αρχές να έχουν επιστρατεύσει περίπου 1.200 αξιωματικούς, αφού διαμήνυσαν μάλιστα ότι θα απαντήσουν στη βία με βία και συνέστησε στους δημοσιογράφους να έχουν μαζί τους αντιασφυξιογόνες μάσκες για να προστατευτούν από τα δακρυγόνα.

Νωρίτερα, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Βουλής από τον πρόεδρό της, Γκραμόζ Ρούτσι, ο οποίος επικαλέστηκε την αναγκαιότητα προάσπισης της ακεραιότητας των βουλευτών και της αίθουσας.

Τα κόμματα της αλβανικής αντιπολίτευσης που οργανώνουν την κινητοποίηση με επικεφαλής τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπασά, ζητούν επίσης τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών για να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Η νέα κινητοποίηση έρχεται μετά τα επεισόδια του Σαββάτου, όταν χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συγκρούστηκαν επί ώρες με την αστυνομία στην προσπάθειά τους να εισβάλουν στο κυβερνητικό μέγαρο.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here