Αλλο η Θάνου, άλλο ο Κράνης για τη ΝΔ-Υποκρισία Μητσοτάκη και πολλών άλλων για τον πρώην Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου που έγινε υφυπουργός Δικαιοσύνης

Οτι οι επιθέσεις κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των επιλογών της ήταν προκλητικά μεροληπτική και υποκριτική, αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, η επιλογή του έως πρόσφατα αντιπροέδρου του Αρειου Πάγου Δ. Κράνη, που συνταξιοδοτήθηκε μόλις την 30η Ιουνίου 2019, για τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης παρακαλώ και ότι όπου δήποτε αλλού!

Μέχρι χθες, ΝΔ, τα φιλικά της ΜΜΕ και άλλοι, ασκούσαν δριμεία κριτική για την επιλογή της κ. Θάνου, μόλις συνταξιοδοτήθηκε από την θέση του Προέδρου του ΑρείουΠάγου ως συμβύλου του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η τοποθέτηση της προκάλεσε έναν κακό χαμό και βολές για αντιθεσμική λειτουργία της πρώην κυβέρνησης.

Εάν αυτό είχε βάση αλήθειας, τότε το ίδιο ισχύει και για την τοποθέτηη του κ. Κράνη στη κυβέρνηση. Πολύ δε περισσότερο που αναλαμβάνει την θέση του Υφυπουργού στο χώρο της Δικαιοσύνης!

Προφανώς, πρόκειται για τον ορισμό της αντιθεσμικής λειτουργίας. Αλλά μήπως είδατε κανένα ΜΜΕ να αντιδρά και να εξανίσταται;  Κάποιον θεσμικό φορέα να διαμαρτύρεται;

Ο κ. Κράνης είναι ένας αξιόλογος και ικανότατος δικαστικός λειτουργός. Ουδείς το αμφισβητεί. Ομως το πρόβλημα το έχει προκαλέσει η προηγούμενη υποκριτική και υστερόβουλη στάση της ΝΔ, απέναντι στην κ. Θάνου. Και αυτό δεν αλλάζει. Ή είναι θέμα αρχών και άρα αδιαπραγμάτευτο, ή απλά κάναμε πολιτική σπέκουλα και μικροπολιτική, απλά για να πλήξουμε την κυβέρνηση.

Για του λόγου το αληθές, στη ΝΔ. και ο Χαρ. Αθανασίου είχε παραιτηθεί από εν ενεργεία αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου,για να πει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ και να γίνει υπουργός Δικαιοσύνης στη κυβένηση Σαμαρά.

Αλλωστε και ο Αντιπρόεδρος πλέον σήμερα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εν ενεργεία δικαστικός λειτουργός την περίοδο 1991-1993 ήταν σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όπως έχει παραδεχθεί ο ίδιος, και μετά έγινε Πρόεδρος του ΣτΕ!

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here