Αλλο ένα ελληνο-ρωσικό πρόβλημα: οι ΠΑΟΚτζήδες και οι Ρώσοι δημοσιογράφοι

Ο Ντμίτρι Ζελένοφ, ρεπόρτερ της Σπαρτάκ Μόσχας, κατήγγειλε ότι οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε Ρώσους δημοσιογράφους και φιλάθλους στην Τούμπα την Τετάρτη (8/8). Υποστήριξε ότι δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο, ότι του έσπασαν το τηλέφωνο και ότι δεν έχει ξαναδεί κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο.

«Πριν τον αγώνα, οπαδοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν σε Ρώσους δημοσιογράφους και φιλάθλους. Η κατάσταση ήταν πολύ άγρια, δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο στο ποδόσφαιρο. Στεκόμασταν με τους συναδέλφους μου στην είσοδο των δημοσιογραφικών και ήρθαν περίπου 10 άτομα με μαύρα μπλουζάκια, οπαδοί του ΠΑΟΚ. Μας ρώτησαν κάτι στα ελληνικά και έδειξαν ένα τατουάζ στο γόνατο ενός συναδέλφου, που θεώρησαν ότι είναι οπαδός της Σπαρτάκ. Τους εξηγήσαμε ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε. Τους είπαμε ότι είμαστε δημοσιογράφοι και αμέσως μετά, χωρίς να πουν τίποτα, μας επιτέθηκαν. Κάποιος δέχτηκε χτύπημα στο πρόσωπο, εμένα μου έσπασαν το τηλέφωνο. Η αστυνομία και οι άνδρες ασφάλειας δεν συνέλαβαν αυτούς, αλλά εμάς. Μας έβαλαν με αγενή τρόπο σε έναν χώρο, κατέγραψαν ξανά τα στοιχεία των διαβατηρίων και των διαπιστεύσεών μας και μετά μας είπαν να μείνουμε εκεί και να μη βγούμε. Μετά από λίγη ώρα, αυτοί που μας έκαναν επίθεση μάς απείλησαν ξανά, λέγοντας πως θα καταλάβουμε μετά το ματς»

Το θέμα φαίνεται να παίρνει διαστάσεις με ένα Ρώσο φωτογράφο να απευθύνεται μέσω social media στην ΟΥΕΦΑ καταγγέλλοντας επίθεση αλλά και ληστεία (σσ: υπήρξαν καταγγελίες ότι οπαδοί απέσπασαν μια φανέλα της Σπαρτάκ) και να αναρωτιέται αν σε αντίστοιχη περίπτωση θα υπήρχε τιμωρία της Σπαρτάκ.

Ο ΠΑΟΚ απάντησε μέσω twitter αναφέροντας από την πλευρά της εξής:

«Θα ήταν πιο σοφό να διασταύρωνες τις πληροφορίες σου προτού αρχίσεις να διαδίδεις ψευδείς χαρακτηρισμούς. Οι άνθρωποι της ασφάλειάς μας προστάτεψαν έναν Ρώσο δημοσιογράφο που έκανε χειρονομίες στους οπαδούς μας πριν μπει στο γήπεδο και απομάκρυναν έναν κάμεραμαν που δημιουργούσε προβλήματα, πιθανότατα υπό την επήρεια αλκοόλ».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here