Αλληλεγγύη στην πράξη: ‘Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του’’

 

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

Η αλληλεγγύη είναι η πράξη της, πρόκειται δε για πράξη η οποία απαιτεί συνέπεια και συνέχεια, στρατηγική αλλά και αποφασιστικότητα.

Φάση νούμερο 2 της αλληλεγγύης στην πράξη από πλευράς Κίνησης Χειραφέτησης Αναπήρων Μηδενική Ανοχή, σε συνέχεια της χθεσινής με τίτλο ‘‘Κανένα ανάπηρο ή εμποδιζόμενο άτομο μόνο του’’ ανακοίνωσης που αναδείκνυε την αναγκαιότητα – πάντα αυτή είναι η πρώτη φάση, η ανάδειξη της αναγκαιότητας – διεκδικώντας την μέγιστη κοινωνική συμμετοχή, δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την εξειδίκευση της χθεσινής ανακοίνωσης. Ήτοι, από την γνωστοποίηση των τρόπων επικονωνίας ώστε οι έχοντες την ανάγκη της αλληλεγγύης να μπορέσουν και να την εκφράσουν, να τη μετουσιώσουν σε αίτημα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν στη σημερινή δεύτερη κατά σειρά έκκλησή τους οι της Κίνησης

‘‘καλούμε ανάπηρα, εμποδιζόμενα και άτομα με χρόνιες βλάβες να επικοινωνήσουν μαζί μας προκειμένου να εξυπηρετηθούν αναφορικά με ενδεχόμενες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης λόγω δυσκολίας μετακίνησης με τους παρακάτω τρόπους:

Αποστολή email στη διεύθυνση mideniki.anoxi@gmail.com – Αποστολή ιδιωτικού μηνύματος στη σελίδα μας στο Facebook – Επικοινωνία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (μέσω βιντεοκλήσης) ή με γραπτό μήνυμα στο 6972945470 – Επικοινωνία με τηλεφωνική κλήση στον αριθμό 6993507553.

Κάθε γραπτή επικοινωνία θα πρέπει να συνοδεύεται από τη λέξη «ΑΙΤΗΜΑ» (στο θέμα του email και στην αρχή του γραπτού κειμένου).

Καλούμε επίσης άτομα που γνωρίζουν περιπτώσεις ανάπηρων, εμποδιζόμενων και ατόμων με χρόνιες βλάβες, τα οποία δεν δύνανται να επικοινωνήσουν απευθείας μαζί μας με τους παραπάνω τρόπους, να μας ενημερώσουν σχετικά, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος επικοινωνίας.

Όσοι/ες επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά σε αυτήν την προσπάθεια, παρακαλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους μέσω email ή μηνύματος στα παραπάνω στοιχεία.

Κάθε γραπτή επικοινωνία εθελοντή/εθελόντριας θα πρέπει να συνοδεύεται από τη λέξη «ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ» στο θέμα του email και στην αρχή του γραπτού κειμένου’’.

*Για τη διασφάλιση αποφυγής του κινδύνου μεταφοράς του ιού θα πρέπει να τηρούνται οι ενδεδειγμένοι κανόνες προφύλαξης που δίνονται από τον ΕΟΔΥ και τους κατά τόπους ιατρικούς συλλόγους. https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/

*Έπεται η τρίτη και κρισιμότερη όλων φάση, ήτοι αυτοί καθαυτή η ανταπόκριση στις ανάγκες των ανθρώπων και η αποτίμησή της. Θα επανέλθουμε…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here