Αλληλέγγυα στους πρόσφυγες της Βικτώριας η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα μία κινητοποίηση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας, χωρίς κατάλυμα και τα στοιχειώδη, μετά την αναγκαστική μεταφορά τους από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα χωρίς καμία μέριμνα.

 

Σήμερα το απόγευμα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, από την πλατεία Βικτωρίας όπου βρέθηκε για να εκφράσει την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες που έχουν βρεθεί εκεί, κάλεσε κάθε νέο και νέα, να σταθεί απέναντι στη λογική της εγκατάλειψης που προωθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, τις τελευταίες μέρες «η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει το σχέδιο των εξώσεων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες πρόσφυγες να οδηγούνται στο κοινωνικό περιθώριο». Στην πλατεία Βικτωρίας, κάθε μέρα έρχονται δεκάδες οικογένειες ψάχνοντας να βρουν ένα καταφύγιο μιας που αδυνατούν να βρουν σπίτι. «Ο εγκλωβισμός τους αντανακλά την αναπολεσματικότητα μιας κοινωνικά ανάλγητης κυβέρνησης που αρνείται να χαράξει πολιτικές στέγασης και ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία, εξαιτίας των ακραία συντηρητικών και ξενοφοβικών αντανακλαστικών της», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση που ακολούθησε της κινητοποίησης, «η  Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη και όλας στιγμή, έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κοινωνικής αλληλεγγύης, δίνοντας ένα δυναμικό παρόν και παρέχοντας φαγητό και νερό. Σήμερα, προσφέραμε φαγητό, νερό και φρούτα.

Όσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επιμένει να εξωθεί οικογένειες και μωρά παιδιά στο δρόμο, εμείς θα επιμένουμε στον αγώνα για των προσφύγων για μια καλύτερη ζωή. Για σπίτι, για τροφή, για αξιοπρεπή εργασία. Για ένα μέλλον με ασφάλεια, χωρίς κινδύνους που καθημερινά απειλούν τη ζωή τους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here