Οι διαβεβαιώσεις Τσίπρα έπεισαν τους περιφερειάρχες

Της ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

Αλλάζουν στάση οι περιφερειάρχες μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι το μέτρο της δέσμευσης διαθεσίμων των ΟΤΑ είναι προσωρινό.  Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών (ΕΝΠΕ) Κώστας Αγοραστός  εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Τσίπρα, «πήραμε τις πολιτικές διαβεβαιώσεις ότι το μέτρο είναι έκτακτο και προσωρινό και θα έρθει τροπολογία που θα το αλλάζει.  Ο πρωθυπουργός μας μίλησε με ειλικρίνεια. Λόγω μεγάλης εθνικής ανάγκης και με την προϋπόθεση ότι το μέτρο θ’ αλλάξει σε εύλογο χρονικό διάστημα θα στηρίξουμε την κυβέρνηση. Πρόκειται για προσπάθεια πάνω από κόμματα».

Αυτή την ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ προχωρά σε έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου να καθοριστεί η στάση των περιφερειαρχών μετά τη συνάντηση.

Λίγο νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, η αντιπροσωπεία της ΕΝΠΕ εισερχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, θα συναντηθεί με τον Αλ. Τσίπρα την ερχόμενη Τρίτη, λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.

Με την προσδοκία ότι θα κάμψει τις καθολικές αντιδράσεις των εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης σχετικά με την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί  στις 3μμ και με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Τόσο ο κ. Αγοραστός, πρόεδρος της ΕΝΠΕ όσο και ο κ. Πατούλης, πρόεδρος της ΚΕΔΕ διατύπωναν τις προηγούμενες μέρες με κάθετο τρόπο τις ενστάσεις τους ως προς τη διαδικασία της ΠΝΠ κάνοντας λόγο για συνταγματική εκτροπή. Το κλίμα πολέμου μεταξύ κυβέρνησης και ΟΤΑ άρχισε να εκτονώνεται ύστερα από διευκρινήσεις και εγγυήσεις που έδωσε στους φορείς ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Δημ. Μάρδας στην επιτροπή της Βουλής, προχθές το βράδυ.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here