Αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εργασίας

ΦΩΤΟ:EUROKINISSI

Aλλαγή σκυτάλης σήμερα Δευτέρα στο υπουργείο Εργασίας. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος διαδέχθηκε τον απερχόμενο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαικάλης  τον προκάτοχό του, Δημήτρη Στρατούλη.

Ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στα πεπραγμένα των πέντε μηνών με ιδιαίτερη επισήμανση στο νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις. «Επανεκκινήσαμε τον διάλογο, πήγαμε στο εξωτερικό και μιλήσαμε με τον ILO. Παρά τη συμφωνία και τα εμπόδια, θα επιχειρήσουμε με όπλο τον ILO να κάνουμε πράξη την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου», είπε.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι «πρέπει να δούμε κάτω από τις νέες συνθήκες ο στόχος αυτός θα μείνει ζωντανός, όπλο εδώ και η μελέτη του ΟΟΣΑ» και υπογράμμισε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου μπορεί να προχωρήσει σε αυτά τα ζητήματα.

«Δεν θα γίνω νεκροθάφτης της ελπίδας του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ.Κατρούγκαλος. Παραδέχθηκε ότι τα περιθώρια είναι ελάχιστα και ότι τα δύο μεγάλα πεδία μάχης είναι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και οι εργασιακές σχέσεις. «Πήραμε ένα στοίχημα και δεν θα το χάσω. Εχουμε υποχρέωση να λύσουμε το ασφαλιστικό και αυτό είναι δική μας εργασία και όχι των ξένων».

Ο νέος υπουργός Εργασίας  εξέφρασε την ανάγκη ενότητας της Αριστεράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η συμφωνία που υπεγράφη δεν είναι Βάρκιζα,
αλλά «αναγκαστική υποχώρηση που έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση για να σώσει τη χώρα».

Για τον Γ.Ρωμανιά που υπέβαλε την παραίτησή του τόνισε ότι τον παρακάλεσε να μείνει στη θέση του και ότι θα ανταποκριθεί.

«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσω να στηρίξω τα συμφέροντα εργαζομένων και συνταξιούχων. Θα αγωνιστώ ώστε η υποχώρηση της κυβέρνησης να είναι προσωρινή», επισήμανε ο Δημήτρης Στρατούλης.

«Το “όχι” μου στη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με τους δανειστές δεν αναιρεί τη στήριξη στην κυβέρνηση για την εφαρμογή των προγραμματικών της δεσμεύσεων», δήλωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει άγνοια κινδύνου,  ότι βασική του αρχή είναι «όχι πολλά λόγια, αλλά πράξεις» και υπογράμμισε:
«Θα κάνω αυτά που πρέπει να κάνω με προτεραιότητα την απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Η χώρα είναι σε πολύ δύσκολη θέση και δεν ώρα για κομματική αντιπαράθεση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here