Αλλαγή σελίδας στις ΗΠΑ: Ο Τζο Μπάιντεν ορκίστηκε 46ος πρόεδρος

Αλλαγή σελίδας για τις Ηνωμένες Πολιτείες με τον Τζο Μπάιντεν να γίνεται ο 46ος πρόεδρος σε μια πρωτοφανή στα χρονικά διαδικασία εξαιτίας της πανδημίας, αλλά και του φόβου για νέα επεισόδια μετά την αιματηρή εισβολή ακροδεξιών στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου. 

Ο Δημοκρατικός εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει τα ηνία της χώρας σε μια κρίσιμη συγκυρία καθώς δεν έχει μπει φρένο στην επέλαση της πανδημίας και το αποτύπωμα του απερχόμενου προέδρου Ντ. Τραμπ παραμένει βαθιά χαραγμένο στον Λευκό Οίκο.

Ο νέος πρόεδρος έχει γεννήσει πολλές προσδοκίες εντός και εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και καλείται να δείξει εάν θα διαφοροποιηθεί και σε ποιο βαθμό από τον προκάτοχό του στις πολιτικές που θα εφαρμόσει.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ατμόσφαιρα στην ορκωμοσία του η οποία διεξήχθη σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Εκεί που συνήθως βρίσκεται το πλήθος του κόσμου που έχει προσέλθει για να παρακολουθήσει την τελετή ορκωμοσίας, την Τετάρτη στήθηκαν αμερικανικές σημαίες, αφήνοντας χώρο για τους μόλις 1.000 καλεσμένους της ορκωμοσίας ενώ 25.000 στελέχη της εθνοφρουράς είχαν αναπτυχθεί πέριξ και εντός του Καπιτωλίου.

Περίπου 200 άτομα βρέθηκαν, σε απόσταση, στη σκηνή μαζί με την νέα ηγεσία των ΗΠΑ. Οι μάσκες ήταν υποχρεωτικές και όλοι στην πλατφόρμα έπρεπε να έχουν υποβληθεί σε τεστ εντός των τελευταίων δύο ημερών.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here