Αλλαγές-διευκολύνσεις χαλαρώνουν κι άλλο τα capital controls

Nέες αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου των capital controls που χαλαρώνουν λίγο περισσότερο τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στη κίνηση κεφαλαίων, φέρνει απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που δημοσιεύτηκε αργά χθες στο ΦΕΚ νέα

Όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της απόφασης η οποία ισχύει ήδη από χθες, επιτρέπεται η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό μέχρι του ποσού των 500 ευρώ μηνιαίως.

Ειδικά για τις ανάγκες φοιτητών που σπουδάζουν στο  εξωτερικό δίδεται -υπό προϋποθέσεις- το δικαίωμα μεταφοράς χρημάτων που φτάνουν και στις 8.000 ευρώ (από 5.000 ευρώ που είναι σήμερα).

 Το άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού -χωρίς δικαίωμα ανάληψης- επιτρέπεται ειδικά για την αποπληρωμή υποχρεώσεων προς το Δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία ή ακόμη και για την εξυπηρέτηση τραπεζικού δανείου.

Με άλλη τροποποίηση, επιτρέπεται η πλήρης ή μερική αποπληρωμή δανείου όχι μόνο με μετρητά ή με έμβασμα από το εξωτερικό όπως συνέβαινε μέχρι τώρα αλλά και με χρήματα τα οποία μπορούν να προέλθουν από την εκταμίευση άλλων δανείων.

Ολόκληρη η απόφαση του ΥΠΟΙΚ εδώ   ΦΕΚ απόφαση Τσακαλώτου με αλλαγες στα capital controls

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here