Αλλά δύο νεοι άνθρωποι νεκροί από γρίπη στην Κέρκυρα-20 συνολικά

Δύο νέα κρούσματα θανάτων από τον ιό της Γρίπης τύπου Α, στο νησί της Κέρκυρας, αυξάνουν σε 20 το συνολικό αριθμό των θυμάτων του ιού Η1Ν1.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, το πρώτο περιστατικό θανάτου σημειώθηκε στις αρχές της εβδομάδας όταν νεαρή γυναίκα, περίπου 45 ετών, άφησε την τελευταία της πνοή, προσβεβλημένη από τον ιό, στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου, όπου νοσηλευόταν.

Το δεύτερο περιστατικό θανάτου σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, οφειλόταν στον ιό της Γρίπης τύπου Α και εντοπίστηκε σε έναν 37χρονο από το Κοκκίνη, που πέθανε στον ύπνο του, στο σπίτι του. Κατόπιν διενέργειας νεκροψίας – νεκροτομής, αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, πως ο θάνατός του προήλθε από τον ίο της γρίπης.

Πριν από 4 μέρες πέθανε απο γρίπη και ένας 36χρονος ταξιτζής στην Κρήτη, χωρίς να έχει επιβαρυμένη υγεία.

Τα θύματα δηλαδή ανήκαν σε ηλικιακή ομάδα στην οποια το εμβόλιο δεν θεωρείται επιβεβλημένο, πλην όμως….

Τα θύματα της εποχικής γρίπης έφτασαν τα 20 με τα στοιχεία να δείχνουν πως φέτος η γρίπη είναι πιο σοβαρή, ενώ έχουμε επάνοδο της πανδημίας του στελέχους Η1Ν1.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας, κάνει έκκληση σε κάθε πολίτη που έχει ύποπτα συμπτώματα γρίπης, να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο ή στα Κέντρα Υγείας

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here