Η αληθινή εξυπνάδα είναι γέννημα – θρέμμα της ανάγκης

Του ΑΝΤΩΝΗ ΣΚΟΡΔΙΛΗ

«Αγαπητοί φίλοι, κυρίως όσοι κυκλοφορείτε στην περιοχή του σταθμού του μετρό Συγγρού-Φιξ: Στο πεζοδρόμιο της λεωφόρου Συγγρού με κατεύθυνση από την έξοδο Δράκου προς τη στάση των λεωφορείων, εκτελούνται έργα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία πρόσβαση στο πεζοδρόμιο. Τα έργα είναι περιφραγμένα μόνο με πλαστικό πορτοκαλί πλέγμα, ύψους ενός μέτρου. Για τη διέλευση των πεζών, έχει προβλεφθεί μία λωρίδα στο δρόμο, πλάτους περίπου ενός μέτρου από την άκρη του πεζοδρομίου προς το δρόμο. Αυτή η λωρίδα διέλευσης των πεζών είναι και αυτή περιφραγμένη με πλαστικό πορτοκαλί πλέγμα. Το πλέγμα αυτό δεν είναι ποτέ κατάλληλο για περίφραξη έργων, πόσο μάλλον όταν η διέλευση των πεζών γίνεται κάτω από το πεζοδρόμιο επί της λεωφόρου Συγγρού. Μέσα στο χώρο των έργων επιπλέον έχει τοποθετηθεί και ένα νέο περίπτερο, το οποίο είναι ακόμα κλειστό. Τέλος στην άκρη της περίφραξης και μέσα σε αυτήν, στη γωνία Συγγρού και Δράκου (έξω από τον «Γρηγόρη») υπάρχει εκσκαφέας σταθμευμένος εκεί, όταν δεν εκτελούνται έργα.

Επειδή το πλέγμα της περίφραξης είναι εύκαμπτο, θα μπορούσε κάποιος, παρότι χρησιμοποιεί το λευκό μπαστούνι, να φτάσει μέχρι τον εκσκαφέα και να χτυπήσει. Παρακαλούμε πολύ, ενημερώστε φίλους και γνωστούς σας σχετικά με τα έργα αυτά. Με την ευκαιρία της ανάρτησης αυτής, να σας ενημερώσουμε ότι η σκαλωσιά στη σκάλα από εκδοτήρια προς αποβάθρες στο σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο δυστυχώς παραμένει ακόμα εκεί.

*Το κείμενο αυτό το οποίο έχει αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την εκπαιδεύτρια κινητικότητας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών κυρία Αγγελική Βερυκοκάκη, έχει μέσα σε λίγες ώρες απ’ την ανάρτησή του κοινοποιηθεί (από και) σε κάμποσους και κάμποσες. Για κάποιους και κάποιες στην αδιανόητη τούτη χώρα του “τρέχα γύρευε”, τα χρήσιμα στους “πολλούς” για να ανταλλάσουν φιλοφρονήσεις την ανύποπτη βλακεία τους ποζάροντας μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αξιοποιούνται – ευτυχώς – για να προειδοποιούν για τους κινδύνους “εκεί έξω” στη πραγματική ζωή, σχετικά με τους οποίους κανείς “αρμοδίως” δεν προειδοποιεί. Αξιοποιούνται – με μια λέξη – έξυπνα.

Η αληθινή εξυπνάδα είναι γέννημα – θρέμμα της ανάγκης…

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here