Αλέξης Τσίπρας: Κυβέρνηση-τοκογλύφος, δίνει χρήματα στα ΜΜΕ και εισπράττει προπαγάνδα-Περιμένουμε 158 «συγγνώμη» για τη Συμφωνία των Πρεσπών

 

«Η πολιτική σας είναι βαθύτατα προκλητική για τους πολίτες και επικίνδυνη για τη δημοκρατία», επεσήμανε ο ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση των πληγέντων από τον «Ιανό» αλλά και τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο, σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προβλήματα.

Να τους δώσετε λεφτά για να τα πάρετε πίσω σε ψέμα, προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική.

Την ώρα που η ανασφάλεια κυριεύει τη πλειοψηφία των πολιτών και εσείς δεν έχετε δώσει ένα ευρώ να ενισχύσετε τα δημόσια νοσοκομεία, να ενισχύεστε με εκπαιδευτικούς τα δημόσια σχολεία, να ενισχύσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες».

απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση σημείωσε σε έντονο ύφος: «Τι κάνετε; Δίνετε και άλλα λεφτά στα ΜΜΕ, πάλι χωρίς όρους και κριτήρια για να συνεχίσουν να σας λιβανίζουν»

Παράλληλα, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ να μην πάρουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ από τη νέα διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Μην τα πάρετε αυτά τα χρήματα Δώστε τα λεφτά αυτά στο ΕΣΥ. Δώστε τα τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας. Δε θα σας σώσουν 2 εκατομμύρια. Μη γίνεστε συνένοχοι μιας κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τη χώρα στο πεδίο της ενημέρωσης, σε Ουγγαρία του Όρμπαν. Είναι σημαντικότερο ζήτημα η αξιοπρέπεια και η αξιοπιστία από ορισμένες χιλιάδες ευρώ».

Ο Αλ. Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι για 4 ημέρες μετά την καταστροφή από τον Ιανό, δεν είχε πάει κυβερνητικό κλιμάκιο στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα, ούτε η δημοτική και η περιφερειακή αρχή και ότι ο πρωθυπουργός πήγε την Τρίτη «σαν κλέφτης». Πρόσθεσε ότι μια εβδομάδα μετά υπάρχουν ακόμη ολόκληρα χωριά αποκλεισμένα στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, κατεστραμμένες υποδομές, οι εργασίες αποκατάστασης γίνονται με ρυθμό χελώνας και η επικοινωνία με τους ανθρώπους αυτούς θα είναι για καιρό αδύνατη και στην καλύτερη περίπτωση προβληματική.

Για το τέλος, ωστόσο, ο Α. Τσίπρας συνεχάρη την κυβέρνηση για το κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ, το οποίο χαρακτηρίζει, όπως είπε, ως «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών και την κάλεσε να φέρει άμεσα στη Βουλή τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να κυρωθούν, επαναλαμβάνοντας τη φράση για τις «158 συγγνώμες».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here