Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση

Θέμα δεδηλωμένης  έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά η δευτερολογία του στην μαραθώνια συνεδρίαση της  Κ.Ο. και της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής. 
 «Δεν θα δεχτούμε να μην έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση στη σημερινή ψηφοφορία», ανέφερε , σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός , ζητώντας επί της ουσίας ψήφο εμπιστοσύνης .
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον κάθε βουλευτή να αναμετρηθεί με το μπόι του και με την ιστορία του και φέρεται να είπε ότι  ανάμεσα σε μία κακή και σε μία καταστροφική επιλογή είμαστε υποχρεωμένοι να επιλέξουμε το πρώτο. Δεν είναι εύκολο αλλά πρέπει.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του υπογράμμισε  την προσπάθεια κάποιων κύκλων να ανατρέψουν την κυβέρνησή του και φέρεται να είπε ότι «είναι ευθύνη της Αριστεράς έναντι των λαϊκών στρωμάτων, να μη φθάσει η χώρα στο Grexit.Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε χωρίς ψηφοφορία.
Στην αρχική του τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας  επισήμανε ότι «ή θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» και φέρεται να ζήτησε από την κοινοβουλευτική ομάδα να σταθεί ενωμένη και συμπαγής , επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις .
“Εγώ δεν πρόκειται να γίνω Παπαδήμος”, επανέλαβε ο Αλ.Τσίπρας.
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είπε: «Πήραμε εντολή να φέρουμε καλύτερη συμφωνία, αλλά δεν πήραμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την Ευρωζώνη».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here