Τρ. Αλεξιάδης: Προστασία κι αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Ανέλαβε ο νέος γ.γ

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Ν. ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ)

Το πλαίσιο της κυβερνητικής δράσης για την προστασία της δημόσιας περιουσίας με πλήρη διερεύνηση όλων των καταγγελιών αλλά και την σωστή αξιοποίησή της μέσω ενός συνολικού σχεδιασμού, περιγράφει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Η παρέμβαση γίνεται με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων από τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, Νίκος Ματζάκο. Και έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μέχρι τον Οκτώβριο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθει ο σχεδιασμός του νέου ΤΑΙΠΕΔ, του Ταμείου για την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας, που επέβαλαν οι δανειστές στο πλαίσιου του τρίτου μνημονίου.

«Η εμπειρία του σαν υπηρεσιακό στέλεχος του Υπουργείου για πολλά χρόνια και οι αγώνες του για την υπεράσπιση της Δημόσιας Περιουσίας, από οργανωμένα συμφέροντα και παθογένειες του Δημοσίου, είναι η καλύτερη εγγύηση για το σημαντικό έργο που αναλαμβάνει», τονίζει ο υπουργός. Και επισημαίνει:

Στους πρώτους στόχους που πρέπει να ανταποκριθεί η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας είναι:

  1. Η λήψη κάθε αναγκαίου μέτρου για την προστασία και την αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
  2. Η μείωση του κόστους λειτουργίας των Υπηρεσιών του Υπουργείου, με την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου και την μεταστέγαση από ενοικιαζόμενα ακίνητα σε ιδιόκτητα.
  3. Η πλήρης διερεύνηση καταγγελιών και ατασθαλιών που σχετίζονται με την Δημόσια Περιουσία.
  4. Η δημιουργία συνολικού επιχειρησιακού σχεδιασμού, που θα συμπεριλαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη των στόχων της Γενικής Γραμματείας.

«Η στήριξή μου, στο νέο Γενικό Γραμματέα για το δύσκολο αυτό το έργο, θα είναι συνεχής», καταλήγει.

Το βιογραφικό του νέου Γ.Γ Δημόσια Περιουσίας

 

  • Διπλωματούχος ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ και ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε.Μ.Π.
  • Ασχολήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας Μηχανικός με την έκδοση οικοδομικών αδειών και την επίβλεψη της κατασκευής Ιδιωτικών Τεχνικών Έργων.
  • Στέλεχος στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων. Ασχολήθηκε από θέσεις ευθύνης με όλα τα αντικείμενα της Διεύθυνσης, Δημόσια και Ανταλλάξιμα Κτήματα, Απαλλοτριώσεις, προστασία Αιγιαλών και Παραλιών, Εθνικά κληροδοτήματα, Στεγάσεις Δημοσίων Υπηρεσιών, κ.λ.π.
  • Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων (ΖΑΠΠΕΙΟ), εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) στο Συμβούλιο Εθνικών Κληροδοτημάτων καθώς και στην Επιτροπή καθορισμού των Αντικειμενικών Αξιών των Ακινήτων καθώς και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛΒΟ) κατά την διετία 1990 – 1992.
–     Ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά, σε όλη τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών, σε διάφορες θέσεις ευθύνης στους συλλόγους των Επί Συμβάσει Μηχανικών του Δημοσίου, των Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών, καθώς και στις Ομοσπονδίες των Εκτάκτων Υπαλλήλων του Δημοσίου, των Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων κ.λ.π.
–     Γεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα με τη σύζυγό του Ιωάννα Ψάρρου και τα παιδιά τους Στυλιανή και Κωνσταντίνο.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here