Τρ. Αλεξιάδης: Oχι σενάρια φοροτρόμου-Καμία επιβάρυνση για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ

 

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

«Δεν θα υπάρχει επιβάρυνση για εισόδημα έως 12.000 ευρώ, διότι και να επιβαρύνεις αυτά τα εισοδήματα δεν θα έχεις κάποιο αποτέλεσμα». Με το τρόπο αυτό απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, διαψεύδοντας τα σενάρια φοροτρόμου που αναπτύσσονται τελευταία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm, ο κ. Αλεξιάδης διέψευσε επίσης ότι υπάρχει στο γραφείο του εισήγηση για σκληρή φορολόγηση όσων έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.«Εδώ υπάρχει ο εξής κίνδυνος, αν πάμε και επιβαρύνουμε φορολογικά πολίτες και επιχειρήσεις σε υπέρμετρο βαθμό τα 80 δισ. περίπου ληξιπρόθεσμα που έχουμε αυτή τη στιγμή θα τα δούμε να μεγαλώνουν, γιατί δεν μπορεί να πληρώσει ο κόσμος», τόνισε με έμφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, «στη φορολογία το τι πρόκειται να συμβεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι σαφέστατα διατυπωμένο στη συμφωνία που ψηφίστηκε από την Βουλή στις 14/8». «Είναι σαφέστατο το τι πρόκειται να γίνει, δεν θα βγάλουμε λαγούς από τα μανίκια, δεν θα κάνουμε τίποτα θεαματικό, δεν θα γίνει κάτι που θα καταστρέψει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Οσον αφορά την αύξηση του ΦΠΑ στο  23% για την ιδιωτική εκπαίδευση, είπε ότι το θέμα«θα αντιμετωπιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα, είναι κάτι το οποίο ήδη μελετούμε». «Η δέσμευση όλων προεκλογικά ήταν ότι θα καταργηθεί -το τι θα γίνει τώρα από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο δική μου αρμοδιότητα, είναι αρμοδιότητα και άλλων», συνέχισε.

Σήμερα η ρύθμιση για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Για τον ΦΠΑ στα νησιά, επεσήμανε ότι  «Πρέπει να οριστικοποιηθεί το τι θα γίνει σε σχέση με το ΦΠΑ στα νησιά και να βγει η σχετική νομοθετική ρύθμιση ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν και οι επιχειρήσεις που θα πρέπει να τον εφαρμόσουν από την 1η του μήνα. Έχουμε ήδη καθυστερήσει λόγω της προεκλογικής περιόδου και δεν είναι ανοιχτή και η Βουλή, υπάρχουν κάποια νομοτεχνικά ζητήματα τα οποία θα αντιμετωπίσουμε, και θα υπάρχει σήμερα μάλλον αργά το απόγευμα ανακοίνωση σχετική με αυτό το ζήτημα» είπε.

Ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι θα επιλεγούν σε πρώτη φάση  «νησιά με μεγάλη τουριστική κίνηση και νησιά που δεν είναι στα σύνορα της χώρας. Δεν μπορεί να μπουν νησιά τα οποία αυτή την εποχή αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης και λειτουργίας με τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές»., συμπλήρωσε.

Επανέλαβε πάντως ότι «υπάρχει σαφέστατη διάταξη που λέει ότι το 2016 θα δοθεί δυνατότητα να επανεξετάσουμε τους συντελεστές ΦΠΑ, με μια προϋπόθεση: να έχουμε πιάσει φοροδιαφυγή πιο πάνω από τον στόχο».

Φορολόγηση αυτοκινήτων

Για τη φορολόγηση των αυτοκινήτων , είπε ότι μελετώνται παρεμβάσεις για την επόμενη χρονιά για να γίνει το σύστημα πιο δίκαιο και πιο αναλογικό. «Γι’ αυτή τη χρονιά θα έχουμε πολύ μικρές παρεμβάσεις, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε πολλές παρεμβάσεις», συμπλήρωσε.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here