Αλεξιάδης: Το νομοσχέδιο δεν έρχεται με ΜΑΤ στο Σύνταγμα-Όπου χρειάζεται θα κάνουμε βελτιώσεις

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ (ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ)

 

«Αυτό το νομοσχέδιο, δεν έρχεται με ΜΑΤ στο Σύνταγμα, με συγκρούσεις. Όπου χρειάζεται, θα κάνουμε αλλαγές. Ακόμα και αυτή τη στιγμή, συζητούμε με τα τεχνικά κλιμάκια και ό,που μπορούμε θα κάνουμε βελτιώσεις» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι πολλά από τα μέτρα που συμπεριλαμβάνει είναι αναγκαστικά. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «δεν είμαστε ευτυχισμένοι για την φορολογική πολιτική που ακολουθούμε» και επανέλαβε, για ακόμη μια φορά, ότι «είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε ορισμένες φορολογικές ρυθμίσεις. Έχουμε να υλοποιήσουμε έναν νόμο, τον 43/36, να ανακεφαλαιώσουμε τις τράπεζες για να έχουμε χρηματοδότηση» συμπλήρωσε.

Αυτή η πολιτική που ακολουθούμε δεν είναι η κυβερνητική μας πολιτική, σημείωσε. «Δεν είναι στην πολιτική μας λογική. Το ποιες ρυθμίσεις πρέπει να ακολουθηθούν, πρέπει να είναι αποτέλεσμα αντικειμενικών κριτηρίων».

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέσυρε τη διάταξη για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών των ενοικίων από το πολυνομοσχέδιο.

Όμως η διάταξη έχει ήδη εγγραφεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού με αποτέλεσμα η απόσυρση του μέτρου να στοιχίζει περίπου 200 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πρέπει να αναπληρωθούν.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here