Αlco για Open: Στο 9,2 το προβάδισμα της ΝΔ

Σε νέα δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή Open Mind, η NΔ προηγείται μς 9,2 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,4%, ενώ το κυβερνών κόμμα ένα ποσοστό της τάξης του 23,2%.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ενώ το ΚΚΕ παίρνει 4,5% και η Χρυσή Αυγή… καταποντίζεται, συγκεντρώνοντας μόλις το 3,8%. Στα… όρια της εισόδου στην Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Κυριάκος Βελόπουλος, με το κόμμα του πρώτου να συγκεντρώνει 3,5% και εκείνο του δεύτερου το απολύτως οριακό 3%.

Στο 1,8% η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μόλις 1,1% για την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και ποσοστό 4,9% για την αποχή.

Τέλος, οι αναποφάσιστοι αντιπροσωπεύουν το 15% του δείγματος

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση, το 26% απαντά τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 34% τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά το ποσοστό κάποιου υποψήφιου πρωθυπουργού είναι… τόσο κοντά στο ποσοστό του «κανενός»!

Συνήθως σε αυτές τις ερωτήσεις, ο… κανένας είναι ο απόλυτος κυρίαρχος, ωστόσο σε αυτή τη δημοσκόπηση βλέπουμε πως ο «κανένας» παίρνει 36% και ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται… μια ανάσα μακριά, με 34%. 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here