Αλχημείες του γερμανικού ΥΠΟΙΚ: Πάγωμα αποπληρωμής των τόκων ως το 2048, ίσον νέο δάνειο-μνημόνιο

Σε σενάρια αποτίμησης των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους έχει προσχωρήσει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, παρουσιάζοντας διάφορες εκδοχές για τις επιπτώσεις τους. Σύμφωνα με έγγραφό του, το οποίο επικαλείται το Reuters, ενδεχόμενη υιοθέτηση του σεναρίου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους με μετάθεση της αποπληρωμής των τόκων ως το 2048, θα σήμαινε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας θα καθυστερήσουν να λάβουν από την Ελλάδα ποσό που φτάνει τα 123 δισ. ευρώ.

«Μία τέτοια αναβολή στην αποπληρωμή των τόκων, θα σήμαινε εκ των πραγμάτων ένα νέο δάνειο, το ύψος του οποίου εξαρτάται από την εξέλιξη των επιτοκίων», αναφέρει το έγγραφο.

Δηλαδή οι γραφειοκράτες του Σόιμπλε, έχουν αποδυθεί σε μιά προσπάθεια να υπονομεύσουν με όλους τους τρόπους κάθε προσπάθεια ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, απειλώντας την Ελλάδα με νέα δάνειο και προφανώς μνημόνιο, αν και οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι, δεν επιθυμούν συνέχιση της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο, οι υπολογισμοί αυτοί του γερμανικού YΠΟΙΚ περιέχονται σε επιστολή προς μέλος του Κοινοβουλίου.

Σε μία παρόμοια αναφορά του, το πρακτορείο Bloomberg επικαλείται έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ που εστάλη σε Γερμανούς βουλευτές και στο οποίο τονίζεται πως η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, μπορεί να αποκατασταθεί με μια σειρά από μέτρα, που θα περιορίσουν τις ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες στο 20,9% του ΑΕΠ το 2060. Κατά το Bloomberg, στο έγγραφο περιέχονται εκτιμήσεις του ESM.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here