Αλαβάνος: Ο Τσίπρας έχει μεγάλη ικανότητα επιβίωσης στο πολιτικό σύστημα

ΦΩΤΟ: IN TIME

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα και στην κυβέρνηση έκανε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας πως δεν περίμενε από μια αριστερή κυβέρνηση να επιλέξει το δρόμο του μνημονίου.

Μιλώντας σήμερα Τετάρτη στο Mega, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει μεγάλη ικανότητα επιβίωσης στο πολιτικό σύστημα, αλλά αυτό που κάνει κάποιον πολιτικό είναι το κατά πόσο υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού, αν έχει συνέπεια και ειλικρίνεια.

«Έχω την συνείδησή μου ήσυχη», τόνισε, «γιατί σε λίγους μήνες, που ήμασταν μικρό κόμμα, είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν και συγκρούστηκα». Κληθείς να σχολιάσει το επιχείρημα ότι εάν δεν υπογραφόταν η συμφωνία τότε η χώρα θα καταστρεφόταν, ο κ. Αλαβάνος απάντησε πως προτιμά έναν φτωχό και τίμιο άνθρωπο.

Είπε ότι αυτό που του έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το πώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «κράτησε» τόσους αριστερούς βουλευτές να ψηφίσουν το μνημόνιο και κατηγόρησε την ηγεσία του κόμματος ότι θέτει εν κινδύνω τη λαϊκή συνείδηση της αριστεράς.

Αναφερόμενος στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο Αλέκος Αλαβάνος ανέφερε ότι ότι «λέμε αυτό που πιστεύουμε και ας έχει τίμημα, γιατί έχει υπάρξει μία εκστρατεία άδικου φόβου· μόνο τον φόβο έχουν και όχι άλλα επιχειρήματα». Υποστήριξε ότι για να βγεις από την κρίση πρέπει να έχεις το εργαλείο του εθνικού νομίσματος και παρέπεμψε στους νομπελίστες Στίγκλιτς και Κρούγκμαν.

Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της επιλογής της παραμονής της Αριστερής Πλατφόρμας στον ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, με το σκεπτικό πως είχε την ελπίδα ότι όταν το δίλημμα πάμε σε τρίτο μνημόνιο ή στην εναλλακτική λύση, η αριστερή κυβέρνηση δεν θα επέλεγε το τρίτο μνημόνιο.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here