Αλαβάνος για ΛΑΕ: Άλλα έλεγε ο Λαφαζάνης, άλλα η Ζωή και άλλα ο Γλέζος

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Κ. ΜΠΑΛΤΑΣ)

Σκληρή κριτική στην προεκλογική τακτική του Λαικής Ενότητας, χαρακτηρίζοντας «συγκεχυμένο το μήνυμα που εξέπεμψε, άσκησε ο επικεφαλής του Σχεδίου Β. Αλέκος Αλαβάνος. «Άλλα έλεγε ο Π. Λαφαζάνης, άλλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και άλλα ο Μανώλης Γλέζος»,  τόνισε ενώ χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ κομμάτι του κατεστημένου.

Μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Αλαβάνος είπε συγκεκριμένα  πως η ΛΑΕ «είχε την υποστήριξή μας αλλά «θεωρούσαμε ότι είναι συγκεχυμένο το μήνυμα που θέτει,  με την έννοια ότι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας (Μανώλης Γλέζος) έλεγε ότι το νόμισμα δεν είναι θέμα και ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ευρώ, ο κ. Λαφαζάνης έλεγε να βγούμε από το ευρώ, η κ. Κωνσταντοπούλου έλεγε ότι το δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία».

Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε  ότι «σε ένα θέμα, στο οποίο υπήρξε μεγάλη πίεση από τις δυνάμεις τις πολιτικές, τις μεγάλες, του κατεστημένου – στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ – θα έπρεπε να μιλήσει κανείς με σαφήνεια, να κάνει μια επιλογή».

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι τόσο η ΛΑΕ όσο και ο ίδιος μιλούν για δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας και της ζήτησης με τη χρήση εθνικού νομίσματος, ο κ. Αλαβάνος απάντησε:

«Η Λαϊκή Ενότητα το έλεγε μεν, δεν το θεμελίωνε, είχε το χρόνο να το θεμελιώσει κατά τη γνώμη μας, δεν χρησιμοποιούσε ιστορικά παραδείγματα (…) εάν δεν είχαμε ιστορικά παραδείγματα, θα ήμασταν με το ευρώ. Βρείτε ένα συνομιλητή σας, που μπορεί να μας πει, πολλές κρίσεις υφεσιακές, που να τις βγάλανε με σκληρό νόμισμα. Βρείτε ένα συνομιλητή και πάρτε με μετά να μιλήσω μαζί του».

Χαρακτήρισε τέλος τον  ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα κομμάτι του κατεστημένου», είπε πως θα σεβαστεί την απόφαση του λαού στις εκλογές «αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οφείλει κανείς να συμφωνήσει με την πλειοψηφία της κοινωνίας, από τη στιγμή που θεωρεί η συνείδησή του, ότι έχει μια άλλη άποψη».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here