Αλαλούμ με τους εμβολιασμούς στις πλαζ-Το πρωί τους ανακοίνωσαν, το απόγευμα τους πήραν πίσω!

Νέο κυβερνητικό αλαλούμ σχετικά με τους εμβολιασμούς εκτός εμβολιαστικών κέντρων, ακόμα και σε…πλαζ που ανακοινώθηκαν ως πυροτέχνημα κατά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στην Κρήτη.

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, που συνοδεύει τον Βασίλη Κικίλια στην Κρήτη, ανέφερε ότι επιχειρησιακά υπάρχει η δυνατότητα αυτή την ώρα να γίνουν οι εμβολιασμοί εκτός εμβολιαστικών κέντρων, κοντά στην κοινωνία, ακόμη και σε μεγάλες πλατείες ή και πλαζ το επόμενο διάστημα για να εμβολιαστούν νέοι.

«Έχουμε επαφή με δημάρχους απομακρυσμένων δήμων που θα διαμορφώσουν αρχικά λίστες με τον πληθυσμό που θέλει να εμβολιαστεί, θα εφοδιάζουμε με εμβόλια και θα γίνεται εκεί ο εμβολιασμός. Ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που ψηφίστηκε χθες και το κάλεσμα στους γιατρούς θα γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα. Οι γιατροί θα δηλώσουν συμμετοχή, έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή μαζί τους και να κανονίζουν τον εμβολιασμό» διευκρίνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ακολούθως το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι στην παρούσα φάση δεν εξετάζεται από την Επιχείρηση «Ελευθερία» σχέδιο εμβολιασμού σε πλαζ.

Το υπουργείο σημειώνει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού σε απομακρυσμένες περιοχές από Κινητές Ομάδες του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, ξεκινάει από την Κρήτη στις 6 Ιουλίου.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι ο κατ’ οίκον εμβολιασμός είναι ξεχωριστό πρόγραμμα, ψηφίστηκε χθες ο σχετικός νόμος και τις προσεχείς ημέρες θα κληθούν οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ιατροί να δηλώσουν συμμετοχή.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here