Αλαφούζος: «Συζητάμε με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, να μην κατέβουμε…»

«Βόμβα» χάριν της επικοινωνίας και μόνον, ή πραγματική απειλή; Ο Γιάννης Αλαφούζος προειδοποίησε, μιλώντας σε  ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης ότι συζητάει με Ιβάν Σαββίδη και Δημήτρη Μελισανίδη να μην κατεβάσουν τις ομάδες τους στο επόμενο πρωτάθλημα αν τα πράγματα δεν αλλάξουν ριζικά.

«Θα συνεννοηθούμε με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, αν δεν υπάρξουν σημάδια κάθαρσης και θα δούμε αν θα κατεβούμε στο πρωτάθλημα. Το θέμα έχει συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο αρκετές φορές μεταξύ μας. Δεν καταλήξαμε κάπου, αλλά είναι ένα από τα ενδεχόμενα. Δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτήν την σαπίλα. Θα δούμε πως θα πάει η δικαιοσύνη, τι θα κάνει η ΕΠΟ. Θέλουμε να δούμε μια αλλαγή στον τρόπο που διοικείται το ποδόσφαιρο. Να πεισθούμε πως δεν θα αντιμετωπίσουμε το ίδιο πρωτάθλημα που είδαμε και φέτος. Το αν θα καταδικαστεί ο όποιος Μαρινάκης αφορά την δικαιοσύνη. Εμείς θέλουμε να δούμε να αλλάζουν οι πειθαρχικές επιτροπές, ποιοι διαιτητές θα είναι στους πίνακες, πώς θα ορίζονται. Υπάρχουν διαιτητές που έκαναν εγκλήματα. Δεν μιλάμε για απλά λάθη ή για 60-40 διαιτησίες υπέρ μιας ή άλλης ομάδας. Μιλάμε για διαιτησίες που αλλοίωσαν αποτελέσματα. Τώρα βέβαια με αυτά που σας λέω θα μου ασκήσει δίωξη ο Πετρόπουλος» τόνισε στο «Aθλητικό Metropolis» σε συνέντευξη «ποταμό», όπου έθιξε επίσης την «εγκληματική οργάνωση » και τις κλήσεις του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Πετρόπουλου.

«Ο κ Πετρόπουλος έχει επιλεκτικό τρόπο έρευνας γι’ αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι ευαίσθητος σε σχόλια και ιδιαίτερα αδιάφορος σε φαινόμενα βίας. Ένα από τα θέματα που θέσαμε ήταν όλες οι ποινικές υποθέσεις που εκκρεμούν να παραπεμφθούν στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας, όμως, δυστυχώς, δεν έγιναν αποδεκτές οι θέσεις μας».

Οσον αφορά την διαφωνία με ΠΑΟΚ σχετικά με την επικύρωση της βαθμολογίας ο κ Αλαφούζος ανέφερε:

« Ο ΠΑΟΚ ελπίζει πως θα κατακτήσει αυτός την πρώτη θέση και αν τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός θα πάρει την θέση του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχω πρόβλημα με την ουσία της θέσης του ΠΑΟΚ. Αυτό που με στενοχώρησε ήταν ο τρόπος που τοποθετήθηκε και ήταν τέτοιος που ενίσχυσε το σύστημα που κυβερνά το ποδόσφαιρο. Θα μπορούσε να το κάνει διαφορετικά. Να έλεγε για τυπικούς λόγους πως δεν στηρίζουμε τον Παναθηναϊκό».

Στην ερώτηση, κατά πόσο θα συμβάλει στην κάθαρση πιθανή παραίτηση Μαρινάκη από την προεδρία του Ολυμπιακού το αφεντικό του Παναθηναϊκού σχολίασε με νόημα: «Ο Κόκκαλης ήταν πιο διπλωμάτης, όμως, ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έχει μια σταθερή πορεία. Δεν κέρδισε όλα τα πρωταθλήματα δίκαια. Τα κέρδισε με διάφορους τρόπους. Τώρα αν θα έχουμε φυλακίσεις, αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης. Πρέπει να υπάρξουν αποδείξεις αρκετές για να τιμωρηθούν κάποιοι. Έχω εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη και πιστεύω πως από όλους τους θεσμούς, αυτός που λειτουργεί καλύτερα είναι η δικαιοσύνη».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here