Αλ. Χαρίτσης: Ρευστότητα 4,5 δισ. μέσω ΕΣΠΑ έως το τέλος του 2015

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Άμεση ρευστότητα 4,5 δισ. ευρώ» μέσω του ΕΣΠΑ θα υπάρξει μέχρι το τέλος του έτους, προανήγγειλε ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Πρόσθεσε δε, ότι οι δαπάνες από το ΕΣΠΑ το δίμηνο Αύγουστος – Σεπτέμβριος ξεπέρασαν το 1 δις ευρώ.

Όπως διευκρίνισε «το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 σήμερα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και έχουν ξεκινήσει οι προκηρύξεις». Αναλύοντας τις κυβερνητικές επιλογές αναφορικά με το σχεδιασμό του νέου προγράμματος τόνισε ότι αφορά σε ήπιες μικρές και μεσαίες καλοσχεδιασμένες υποδομές και όχι μεγάλα έργα.

«Γίνεται στροφή στις δραστηριότητες υψηλής προστιθέμενης αξίας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε ότι ολοκληρώθηκε και «η εξυγίανση των προγραμμάτων της προηγούμενης επιχειρησιακής περιόδου 2007 – 2013».

Προανήγγειλε τέλος, δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης που αφορούν 65.000 άνεργους, συνολικού προϋπολογισμού 230 εκατ. ευρώ, για το αμέσως επόμενο διάστημα και ταυτοχρόνως ανακοίνωσε ότι θα γίνουν οι πρώτες δημοσιεύσεις για νέα προγράμματα με ειδική μέριμνα στον Τουρισμό, την εβδομάδα που διανύουμε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here