Αλ. Τσίπρας: Προανακριτική φιάσκο – Κατασκευάζουν κατηγορητήριο γιατί δεν προκύπτουν κατηγορίες

«Τραγωδία θα είναι οι πολιτικοί και δικονομικοί σας χειρισμοί και φάρσα τα πενιχρά τους αποτελέσματα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποδόμησε μία προς μία της εις βάρος του καταθέσεις.

Κατακεραύνωσε μάλιστα την «ένοχη σιωπή» της Ν.Δ. σήμερα, «για την ουσία του σκανδάλου είναι αρκετή. Υπάρχει όμως και μια ακόμη ένοχη σιωπή. Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα Δημητρίου».

Στην αρχή της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τα άδεια βουλευτικά έδρανα όπως και πριν 7 μήνες. Δεν είχαν την τόλμη να σταθούν απέναντι στον άνθρωπο που σέρνουν σε μια διαδικασία προειλημμένης απόφασης. Τι θέλει να μας πει ο κ. Μητσοτάκης; Ότι αυτός που κινεί τα νήματα δεν είναι ο ίδιος αλλά ο Σαμαράς; Ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να στοχοποιήσει τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης και ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον πιο δειλό ρεβανσισμό στην ιστορία, η δίωξη Παπαγγελόπουλου.

«Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ της παράδοση της παράταξής τους στον πολιτικό ρεβανσισμό των πολιτικών δικαστηρίων και στην παράδοση που έχει η οικογένειά του απέναντι στον κ. Σαμαρά» σημείωσε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «η απόφαση αποχής του κ. Μητσοτάκη στέλνει μήνυμα δειλίας και βαθιάς υποκρισίας. Η στάση του αυτή τον καθιστά κατώτερο των περιστάσεων»

Μόνο που από μόνη της η επιλογή σας να υποβληθεί πρόταση διεύρυνσης του κατηγορητηρίου, αυταπόδεικτα σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της ρητορικής σας περί δήθεν σκευωρίας στην υπόθεση Novartis.

Σας είχα προειδοποιήσει πως ό,τι και να κάνετε, δε μπορείτε να παραγράψετε το «σκάνδαλο Novartis». Γιατί είναι υπαρκτό∙ Γιατί είναι πανθομολογούμενο από κάθε πολιτική πτέρυγα, σε ανύποπτο χρόνο  και κυρίως γιατί είναι ορατό σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Και οι πολιτικοί υπεύθυνοι του σκανδάλου είναι επίσης γνωστοί και για κάποιους εξ αυτών εξακολουθεί η εναντίον τους έρευνα από την ποινική δικαιοσύνη, παρά την επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστών. Για αυτό και σήμερα σιωπάτε.

Και η σιωπή σας αυτή είναι από μόνη της, απόδειξη της ενοχής σας για την υπόθεση Novartis. Η προανακριτική επιτροπή που στήσατε, παρά τις μεθοδεύσεις σας, να αποκλείσετε δυο μέλη της μειοψηφίας, κίνηση πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να τρομοκρατήσετε ανεπιτυχώς τους προστατευόμενους μάρτυρες, να απευθύνετε προσκλητήριο πολιτικού ρεβανσισμού σε οποιονδήποτε πρόθυμο να συνδράμει με ή χωρίς ανταλλάγματα, στο σχεδιασμό σας, Παρόλα όσα επιχειρήσατε, το μόνο που ανέδειξε ήταν τη χρεοκοπία του βασικού σας αφηγήματος, ότι η Novartis δεν ήταν σκάνδαλο αλλά σκευωρία.

«Δεν ξέρω αν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους αλλά είναι επιβεβαιωμένα το μεγαλύτερο φιάσκο προανακριτικής επιτροπής από συστάσεως το ελληνικού κράτους»

«Η ιστορία έτσι όπως επαναλαμβάνεται, με τη σημερινή πρωτοβουλία σας, θα είναι στο τέλος πολύ σκληρή μαζί σας. Θα είναι και τραγωδία και φάρσα. Τραγωδία θα είναι οι δικονομικοί και πολιτικοί χειρισμοί σας και φάρσα τα πενιχρά αποτελέσματά τους. Μια φάρσα που η κοινωνία την παρακολουθεί την ώρα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα και μεγάλες προκλήσεις.»

«Η δική σας «ένοχη σιωπή» σήμερα, για την ουσία του σκανδάλου είναι αρκετή. Υπάρχει όμως και μια ακόμη ένοχη σιωπή. Σε όλη αυτή την διαδικασία δεν λέτε κουβέντα για όσα κατέθεσε η τέως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η κα Δημητρίου, η οποία έριξε φως σε όλα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της αποδεικνύει ότι υπάρχουν δικαστές που τιμούν το λειτούργημά τους και τη Δικαιοσύνη, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα ότι «στο έδαφος της παραταξής σας έχουν φυτρώσει στελέχη που καταδικάστηκαν για συμεμμτοχή σε παρδικαστικά κυκλώματα. Αλλά ας αφήσουμε το χθες και πάμε στο σήμερα.

«Την ώρα που παριστάνετε τους τιμητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, εν μέσω πανδημίας δείξατε το πρόσωπο της πολιτικής σας κατάπτωσης» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κα ιαναφθέρθηεκ στα όσ έγιναν με τα voucher κα ιτα 80 εκατ προς ημετέρους αλλα΄κα την απόπειρα προμύθιας υγειονομικού υλικού από την 6η υγειονιμική περιφέρεια.

Συγκερκιμένα ανφέρθηκε στην αγορά μασκών προς 20 ευρώ η μία. «Σας σταματήσαμε την τελευταία στιγμή», σημεώισε χαρακτηριστικά. Ο ίδοις δεν παρέλειψε να αναφθερθεί στην ύπαρξη συγκενικών σχέσων μεταξύ αναθέτοντα και αναδόχου, κάνοντας λόγο για «αθλιότητα,  στελέχη της κυβέρνησης να βρίσκονται ακόμα στη θέση τους».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην παρέμβαση του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Ά.Σκέρτσου στη δίκη για τη δολοφονίας της Ε.Τοπαλούδη σημειώνοντας: «ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπουργός παρα τω πρωθυπουργώ να κάνει παρέμβαση σε σημαντική δίκη που είναι σε εξέλιξη και να παίρνει θέση εναντίον της αγόρευσης της εισαγγελέως».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here