Αλ. Τσίπρας: Κανένας δεν μπορεί να φιμώσει ανθρώπους σαν την Χελίν Μπολέκ

«Κανένας δεν μπορεί να φιμώσει ανθρώπους σαν την Μπολέκ, όταν είναι αποφασισμένοι να τραγουδάνε με τη φωνή της ψυχής τους για ελευθερία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη».

Τα παραπάνω σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook για το θάνατο της 28 χρονης τραγουδίστριας απεργού πείνας Χελίν Μπολέκ.

Η Χελίν Μπολέκ βρισκόταν σε απεργία πείνας 288 ημέρες σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα μέλη του συγκροτήματός της, Grup Yorum, που βρίσκονται στην φυλακή

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα:

«Θρηνούμε την Χελίν Μπολέκ που έφυγε χθες από τη ζωή, στα 28 της χρόνια, έπειτα από 288 ημέρες απεργίας πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τα μέλη του συγκροτήματός της, Grup Yorum, που βρίσκονται στην φυλακή.

Κανένας όμως δεν μπορεί να φιμώσει ανθρώπους σαν την Μπολέκ, όταν είναι αποφασισμένοι να τραγουδάνε με τη φωνή της ψυχής τους για ελευθερία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Σήμερα που όλη η υφήλιος δοκιμάζεται σκληρά -μαζί και ο τουρκικός λαός- οι αξίες αυτές είναι πιο σημαντικές από ποτέ.

Η Χελίν Μπολέκ είναι η κοπέλα με τα λευκά στο βίντεο, κατά τη διάρκεια συναυλίας του συγκροτήματος σε ανοιχτό γήπεδο, όπου τραγουδά στα Τουρκικά το Bella Ciao. Σήμερα οι στίχοι του τραγουδιού, της ανήκουν».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here