Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις κατά της Τουρκίας-Ζήσαμε τρεις μήνες απραξίας, άγνοιας και αλλοπρόσαλλων πολιτικών

Βολές κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στο θέμα των τουρκικών προκλήσεων και το προσφυγικό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Alpha, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση κατάφερε να επιτύχει ευρωπαϊκή συμφωνία για κυρώσεις κατά της Άγκυρας, τονίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση έπρεπε να ασκήσει πιέσεις -αυτούς τους τρεις μήνες που βρίσκεται στην εξουσία- προς την Ευρώπη για να επιβληθούν οι εν λόγω κυρώσεις στην Τουρκία.

«Ζήσαμε τρεις μήνες απραξίας, άγνοιας και αλλοπρόσαλλων πολιτικών» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως υποστήριξε, η κυβέρνηση διστάζει να διεκδικήσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, εν μέσω της προσφυγικής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα, μιλώντας με αριθμούς: «Όταν παραδώσαμε την διακυβέρνηση, στις 7 Ιουλίου 2019, στη Μόρια βρίσκονταν 5.600 πρόσφυγες. Από την 1η Οκτωβρίου βρίσκονται 12.680 πρόσφυγες. Όταν παραδώσαμε την διακυβέρνηση, η Ελλάδα ήταν η 2η χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό αιτήσεων ασύλου & η 4η χώρα σε ρυθμό απόδοσης ασύλου», επισήμανε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι το προσφυγικό δεν προσφέρεται για μικροπολιτική. Χαρακτήρισε τη σημερινή κατάσταση ως «μπάχαλο», προσθέτοντας ότι για να ξεπεραστεί, χρειάζεται πολιτική ουσίας. «Δεν μπορείς να λύσεις το ζήτημα με κορώνες», σημείωσε.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here