Αλ. Τσίπρας από Κρυονέρι: Έκκληση για πτητικά μέσα που ακόμη δεν επιχειρούν στην περιοχή

Έκκληση να εισακουστούν οι καταγγελίες των κατοίκων από το πρωί για έλλειψη πτητικών μέσων στο Κρυονέρι απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, μετά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές, όπου συνεχίζεται να μαίνεται εκτός ελέγχου η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πηγές του κόμματος, κατά την επίσκεψή του στο Κρυονέρι, ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, να συγχαρεί και να ευχαριστήσει τους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι δίνουν μάχη με τις φλόγες από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώθηκε για τις καταστροφές που έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής η πυρκαγιά στην περιοχή από τον δήμαρχο Διονύσου, Γιάννη Καλαφατέλη, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ένδεια ικανού αριθμού πτητικών μέσων, προκειμένου να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς, όπως μετέφεραν οι ίδιες πηγές.

Επίσης, κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν στο σημείο, εξέφρασαν την οργή και την αγανάκτησή τους για την απουσία εναέριων μέσων, καθώς μόνο με ρίψεις από αεροσκάφη ή ελικόπτερα θα μπορούσαν να περιοριστούν οι επικίνδυνες όπως αποδεικνύονται αναζωπυρώσεις. «Ένα αεροπλάνο, δεν βλέπετε, δεν έχει περάσει τίποτα. Καίγονται τα σπίτια μας» σημείωσε χαρακτηριστικά πολίτης σε βίντεο από την επίσκεψη.

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με εθελοντές και πυροσβέστες και τους ευχαρίστησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν εδώ και τόσες μέρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

«Επισκέφθηκα το Κρυονέρι σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εθελοντές & πυροσβέστες που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Ολόψυχα κουράγιο στους πολίτες που δοκιμάζονται. Μεταφέρω την έκκλησή τους για πτητικά μέσα που δυστυχώς ακόμη δεν επιχειρούν στην περιοχή», αναφέρει ο πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις πυρόπληκες περιοχές.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here