Μητρόπουλος:Μέτρα πρωτοφανούς αγριότητας ζητούν οι δανειστές

Σκηνικό αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές περιέγραψε ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Xαρακτήρισε σκληρή τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη διότι περιέχει τρεις σκληρούς όρους για τη χώρα, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί η προσφυγή στο λαό.
Ενδεικτική είναι η δήλωση που έκανε το πρωί μιλώντας στο  Μega: «Προϊόντος του χρόνου δεν μπορεί να αποφύγει ο πρόεδρός μας τον οποίο στηρίζουμε, την προσφυγή στο λαό υπό οποιαδήποτε εκλογή».
Ο κ.Μητρόπουλος  ανέφερε ότι «σήμερα έχουμε μπλέξει, από τη μια η ρήξη θα οδηγήσει σε εθνική τραγωδία και από την άλλη το πακέτο που ζητούν οι δανειστές, κυρίως το ΔΝΤ αλλά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι τέτοιας πρωτοφανούς αγριότητας που όχι μόνο εκτός εντολής είναι αλλά εκτός και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Γι΄ αυτό έχουμε μπλέξει αφενός στην κακή συμφωνία της 20ης Φλεβάρη διότι έχει 2-3 σκληρούς όρους σε βάρος της χώρας».
Οπως είπε  «εξαρτήθηκε η όποια εκταμίευση από την αξιολόγηση. Δεύτερον διακρατήθηκαν τα 11 δισ. από το ΤΧΣ. Τρίτον, επιφυλάχθηκε διττός ρόλος στην ΕΚΤ αφενός να συναποφασίζει ως θεσμός και δεύτερως αναφορικά με τη ρευστότητα να έχει ανεξαρτησία. Είναι τρεις σκληροί όροι σε βάρος της χώρας που περιέχοντο στη συμφωνία, εκεί μένουν προσηλωμένοι σχολαστικά προσηλωμένοι, σφοδρά προσηλωμένοι οι δανειστές και μας έχουν δημιουργήσει αυτό το κεφαλοκλείδωμα».Πρόσθεσε πως «ο,τι μας εισηγούνται οι δανειστές και σε ο,τι μας πιέζουν οι δανειστές κυρίως αναφορικά με μισθούς συντάξεις αλλά και την πρωτοφανή φοροεπιδρομή, δεν μπορεί μια κυβέρνηση προοδευτική δεν λέω κυβέρνηση της Αριστεράς να αναδεχθεί να εφαρμόσει, την αθλιότερη εκδοχή μέτρων που έχουν προτείνει οι δανειστές».Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε ακόμη ότι οι δανειστές προσμετρούν στις συζητήσεις και την ραγδαία επιδείνωση των δεικτών «όχι για 700 στους μισθούς αλλά για 300 στις συντάξεις, για κατάργηση κάθε κοινωνικότητας σε αυτό τον σχηματισμό» και εκτίμησε ότι υπό αυτή την έννοια «βρίσκομαστε στη δυσκολότερη φάση από την έναρξη του προγράμματος».Τέλος ο κ. Μητρόπουλος παραδέχθηκε ότι «ενδεχομένως υπερβάλλαμε ως προς ορισμένες προεκλογικές δεσμεύσεις».
Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here