Ακύρωσε μετά την κατακραυγή, την αναίρεση του δημοσίου κατά των θυμάτων της Μarfin ο Μητσοτάκης-ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητα και φαρισϊσμός-Να ακυρώσει και την φιέστα

Με μια δήθεν «πανηγυρική» ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να συσκοτίσει επικοινωνιακά, το μεγάλο «φιάσκο» της χυδαίας πολιτικές εκμετάλλευσης των νεκρών και των θυμάτων της Μαρφίν μετά τις αποκαλύψεις ότι η κυβέρνηση του που ετοιμάζεται αύριο να αναρτήσει τιμητική πλάκα είχε ασκήσει τον περασμένο Νοέμβριο αναίρεση, ως δημόσιο, κατά αποφάσεων του Διοικητικού εφετείου που δικαίωνε τα θύματα επιδικάζοντας αποζημιώσεις σε βάρος του ελληνικού δημοσίου!

Οποία υποκρισία από τον πρωθυπουργό που έσπευσε να ανακοινώσει σήμερα, κακήν κακώς,  πως αποσύρεται το Ελληνικό Δημόσιο για να πάρουν επιτέλους μετά από 10 χρόνια τις αποζημιώσεις οι οικογένειες των θυμάτων. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι:

«Με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη το Ελληνικό Δημόσιο, ως ελάχιστο δείγμα ηθικής υποχρέωσης, θα παραιτηθεί από την αναίρεση που αφορά την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων της Marfin. Αυτό σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων θα μπορούν να εισπράξουν το ποσό της αποζημίωσης που επιδικάστηκε από το Εφετείο και ανέρχεται σε 2,24 εκατομμύρια ευρώ».

Η ανακοίνωση αυτή αυτή αποτελεί ομολογία της μεγάλης υποκρισίας του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα διότι ομολογεί ότι δεν γνώριζε ότι οι οικογένειες των θυμάτων δεν είχαν αποζημιωθεί με ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου που μπροστά στον πολιτικάντικο μικροκοματισμό από τον οποίο διακατέχεται να εποφθαλμιά πολιτικά οφέλη με την χυδαία εκμετάλλευση και καπηλεία νεκρών.

ΣΥΡΙΖΑ: Χυδαιότητα και φαρισαϊσμός-Να ακυρώσει και την αυριανή φιέστα

«Η χυδαιότητα και ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη επιβεβαιώνει πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η πολιτική εκμετάλλευση ακόμα και της τραγωδίας της Marfin< επισημαινει σε ανακοινωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ που ζητά να ακυρωθεί και η αυριανλη φιέστα.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

Δε φθάνει που επιβράβευσε τους τότε ιθύνοντες, που δεν έκαναν τίποτα για να βρουν τους εγκληματίες και να τους φέρουν αντιμέτωπους με τη Δικαιοσύνη, χρήζοντας τους σήμερα υπουργούς.

Ενώ ετοίμαζε την επικοινωνιακή φιέστα με πρόσχημα τους νεκρούς της Marfin, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη άσκησε αναίρεση στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καταδίκασαν τα Υπουργεία Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την καταβολή αποζημίωσης στις οικογένειες των θυμάτων. Η ΝΔ δηλαδή, αντί να επιδιώξει ως κυβέρνηση την επιτάχυνση των αποζημιώσεων για τις οικογένειες, έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Λίγη ντροπή δε θα έβλαπτε. Καλύτερα μαζί με την ακύρωση της αίτησης αναίρεσης μετά την κατακραυγή, να ακυρώσει και την αυριανή υποκριτική του παράσταση», καταλήγει η ανακοίνωση».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here