Ακρόπολη: Τα τρία ψέματα του υπουργείου Πολιτισμού για την πλημμύρα

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα δίνει ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση και καταρρίπτει τα τρία ψέματα του υπουργείου Πολιτισμού για την Ακρόπολη.

«Πρώτο ψέμα: το Ερέχθειο το 2015, το Ερέχθειο χτες το βράδυ αργά, πολλές ώρες μετά τη νεροποντή.

Δεύτερο ψέμα: προφανώς δεν φταίνε οι διαδρομές ΑμεΑ, καταρχάς γιατί δεν υπάρχουν διαδρομές αυτόνομης κίνησης ΑμεΑστην Ακρόπολη. Τόσο η Μελέτη όσο και η Απόφαση έγκρισης το λένε καθαρά: οι κλίσεις είναι άνω του 6%, άρα δεν μπορούν να κινηθούν αμαξίδια αυτόνομα.

Αντιθέτως, οι διαστρώσεις έγιναν, σύμφωνα με τους ίδιους τους εμπνευστές, για 1. όλους τους επισκέπτες, 2. για τα μηχανήματα, 3. για να «αποκατασταθεί η στάθμη του 5ου αιώνα» κάτι που δεν εγκρίθηκε ποτέ και από κανέναν. Τώρα για ποιο λόγο το έργο ονομάστηκε «διαδρομές ΑμεΑ», έχουμε καταλάβει όλοι νομίζω…

Τρίτο ψέμα: «Για πρώτη φορά υλοποιείται υδραυλικό έργο στην Ακρόπολη» (κλάψε κι εσύ αρχαίε τεχνίτη που λάξευες το βράχο για την απορροή). Κοτσάρει και μια φωτογραφία δίπλα να δείξει ότι πιθανόν φτιάχνουν κάτι αποστραγγιστικό (καμία σχέση). Μόλις χτες η υπουργός στη Βουλή παραδέχτηκε ότι καμία υδραυλική μελέτη δεν υπάρχει ούτε εφαρμόζεται, και σε Δελτίο Τύπου χτες παραδέχτηκε ότι η υδραυλική μελέτη ΘΑ γίνει τώρα, μετά τις βροχές, τι πιο λογικό άλλωστε; Τι πιο λογικό σε χώρο που ξέρεις ότι έχει προβλήματα με τη βροχή να κάνεις έργα βιτρίνας, με υλικά μη υδατοπερατά, χωρίς καμία μελέτη για το πού θα πάνε τα νερά; Τι θα μπορούσε να πάει στραβά άραγε;».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here