Ακρόπολη: Νέα φωτογραφία αποκαλύπτει το έγκλημα του τσιμεντώματος

Αίσθηση προκαλεί η νέα ανάρτηση του πρώην μέλους του ΔΣ στο Μουσείο της Ακρόπολης Κυριάκος Κατζουράκης αναφορικά με το τσιμέντωμα του ιερού Βράχου.

Ο ίδιος δημοσιεύοντας φωτογραφία η οποία αποκαλύπτει την εκτενή χρήση τσιμέντου, ζητεί την άμεση αναστολή των εργασιών στην Ακρόπολη προσθέτοντας ότι «το πλάνο είναι να καλυφθεί όλος ο βράχος με κατασκευές που θα φτιάχνουν το όραμα ενός».

«Πρέπει να σταματήσουν άμεσα τα έργα στην Ακρόπολη πριν να είναι αργά», σημειώνει ο ομότιμος καθηγητής της ΑΣΚΤ και γνωστός ζωγράφος υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το μνημείο δεν ανήκει σε κανέναν ιδιώτη, είναι το σπουδαιότερο ιστορικό μνημείο της χώρας, δεν έχουμε δικτατορία να μας διοικεί».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Κατζουράκης είχε παραιτηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης, λόγω της προηγούμενης τσιμεντόστρωσης, καταγγέλλοντας ότι ούτε καν στο ΔΣ του Μουσείου δεν συζητήθηκαν οι επεμβάσεις στον Ιερό Βράχο.

Μιλώντας στο Κόκκινο 105,5 είχε απευθύνει έκκληση να σταματήσουν οι εργασίες προειδοποιώντας ότι η κατάσταση ενδέχεται να είναι μη αναστρέψιμη και τονίζοντας ότι χρειάζεται άμεση σύγκλιση διεθνούς συνεδρίου αρχαιολόγων, «να υπάρξει διεθνής συναγερμός».

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here