Ωραιόκαστρο: Ακροδεξιοί αλυσοδέθηκαν για να μην μπουν προσφυγόπουλα στο σχολείο

 

Ακροδεξιοί-μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης Ωραιοκάστρου» αλυσοδέθηκαν σήμερα στην κεντρική πόρτα του 1ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου, έβαλαν λουκέτο και ανήρτησαν ρατσιστικά πανό για να εμποδίσουν 9 προσφυγόπουλα από την δομή φιλοξενίας Αλεξίλ στο Δερβένι να μπουν στο σχολείο. Και όλα αυτά υπό τα απαθή βλέμματα των αστυνομικών.

Οπως γράφει το «Κόκκινο», τα μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων φώναζαν επί ώρες ρατσιστικά συνθήματα,ενώ δεν δίστασαν  να πουν πως δεν είναι προσφυγοπούλα τα παιδιά που θα έρθουν στο σχολείο αλλά είναι «λαθραία».

ΟΙ αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο όση ώρα οι ακροδεξιοί φώναζαν τα ρατσιστικά τους συνθήματα και έβαλαν το λουκέτο, κοιτούσαν χωρίς να παρεμβαίνουν. Ακολούθησε επίσης διαπληκτισμός μεταξύ της αστυνομίας και των αντιφασιστών, οι οποίοι ζητούσαν να διωχθούν οι ακροδεξιοί από το σημείο και να κατέβουν τα ρατσιστικά πανό.

 

Οι αλληλέγγυοι γονείς, εκπαιδευτικοί και μέλη αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών κινήσεων που βρέθηκαν στο σχολείο ήταν πολλαπλάσιοι από τους ακροδεξιούς που δεν κατάφεραν τελικά να αποτρέψουν την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας των προσφυγόπουλων.

Η μικρή γιορτούλα υποδοχής έγινε κανονικά εντός του σχολείου και τα προσφυγόπουλα αποχώρησαν δύο ώρες περίπου μετά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έγινε μία προσαγωγή μέλους της ακροδεξιάς ομάδας.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here