Ακροδεξιές ασχήμιες σε πόλεις της Μακεδονίας

Ακροδεξιές ασχήμιες καταγράφηκαν σε πόλεις της Μακεδονίας στη διάρκεια των παρελάσεων. Σε Κατερίνη, Σέρρες, Βέροια, Κοζάνη, Νάουσα και Χαλκιδική υπήρξε ένταση και γιουχαΐσματα με αποδέκτες βουλευτές της κυβέρνησης.

Στην Κατερίνη, νεολαίοι της αυτοαποκαλούμενης «πατριωτικής κίνησης» φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης ενώ περίπου 500 άτομα επιχείρησαν να κινηθούν προς την εξέδρα των επισήμων χωρίς αποτέλεσμα καθώς αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο.

Διαμαρτυρίες για την Συμφωνία των Πρεσπών ακούστηκαν και στη Βέροια με μια μικρή μερίδα αποδοκίμασε τα κυβερνητικά στελέχη Άγγελο Τόλκα και Φρόσω Καρασαρλίδου.

Παρόμοιες εικόνες σημειώθηκαν και στη Νάουσα όπου βρισκόταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ουρσουζίδης.

Πολίτης φώναξε «φασίστες» στην υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, και στους επισήμους μετά την παρέλαση της Κοζάνης.

Στις Σέρρες, στην πλατεία Ελευθερίας, υπερπατριώτες φώναζαν συνθήματα όπως «εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας» και «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» κατά τη διάρκεια της κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

Στη Χαλκιδική, στόχος ύβρεων και γιουχαϊσμάτων έγινε η τοπική βουλευτής Κατερίνα Ιγγλέζη.

Με πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών διαδηλωτές (σ.σ. με τη συμμετοχή και της ακροδεξιάς οργάνωσης »Ιερός Λόχος»» πραγματοποίησαν πορεία στη Λ. Μ. Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Δυστυχώς, παρεμβάσεις κατά της συμφωνίας των Πρεσπών επιχείρησαν να κάνουν και μέλη, «αριστερών» οργανώσεων, όπως αυτοαποκαλούνται. Μέλη της ΛΑΕ και του ΑΚΕΠ, στα Τρίκαλα,μπήκαν στο δρόμο της παρέλασης και άνοιξαν πανό  με το σύνθημα «Οι Πρέσπες είναι προδοσία-ΑΚΕΠ», πριν απομακρυνθούν από αστυνομικές δυνάμεις.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here