Ακόμη μεγαλύτερο, στο 4,2% του ΑΕΠ, το μνημονιακό πρωτογενές πλεόνασμα-Μοσκοβισί: Εξαιρετικά νέα για θετική ολοκλήρωση του προγράμματος το καλοκαίρι

Στο 4,2% του ΑΕΠ ανήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας σε όρους μνημονίου, δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν σήμερα από την Εurostat δείχνουν ότι η Ελλάδα ξεπέρασε και το 2017 τους στόχους που είχαν τεθεί, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο Γάλλος επίτροπος.

Ειδικότερα για το πρωτογενές πλεόνασμα, αναφέρει ότι το 4,2% του ΑΕΠ, που επιτεύχθηκε ήταν υπερδιπλάσιο του στόχου που ανέρχονταν σε 1,75% του ΑΕΠ.

Ο Επίτροπος υπενθυμίζει ότι το 2009 το έλλειμμα της Ελλάδας υπερέβαινε το 15% του ΑΕΠ. Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας, αποδίδουν, τόνισε.

Πρόκειται για εξαιρετικά ευπρόσδεκτα και θετικά για την Ελλάδα νέα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις του Eurogroup,  που καλούνται να προετοιμάσουν τη θετική ολοκλήρωση για το πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι, κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here