Ακόμα και τους αρρώστους της «αποσύρει» η Σαουδική Αραβία από νοσοκομεία του Καναδά

Η παρέμβαση του Καναδά να ζητήσει την άμεση απελευθερώση Σαουδαράβων ακτιβιστών (που ένας τους έχει διπλή υπηκοότητα, δηλαδή και καναδέζικη) προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις στη Σαουδικη Αραβια η οποία θεωρώντας το χοντροκομμένη παρέμβαση στα εσωτερικά της, προχώρησε σε απέλαση του Καναδού πρεσβευτή αλλά και σε διακοπή όλων των υποτροφιών της σε Σαουδάραβες που φοιτούν σε  καναδέζικα σχολεία-πανεπιστήμια.

Επίσης διέκοψε τις πτήσεις απο καιπρος την Οτάβα.

Χτες όμως  ανακοίνωσε ένα ακόμα πιο ακραίο μέτρο, ότι διακόπτει ακόμα και την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη υπηκόων της που νοσηλεύονται σε θεραπευτήρια στον Καναδά.

Οι Σαουδάραβες δήλωσαν σε όσους μένουν αίφνης ξεκρέμαστοι οικονομικά, ότι θα συνεχίσει να τους καλύπτει αν πάνε στις ΗΠΑ ή σε άλλη χώρα της αρεσκείας τους.

Αυτά μεταδόθηκαν απο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του σουνιτικού βασιλείου, το SPA.

Το πρακτορείο επικαλέστηκε τον Σαουδάραβα ειδικό επιτετραμμένο για υποθέσεις Υγείας στις ΗΠΑ και τον Καναδά, τον Δρ. Φαχντ μπιν Ιμπραχίμ αλ Ταμίμι.

Οι ΗΠΑ και η Αιγυπτος καλουν και τις δύο χώρες να βρουν τρόπο να διευθετήσουν τις διαφορές τους χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση.

 

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here