Αιχμές Βαλαβάνη: Τα νέα φορολογικά βάρη δεν επιτρέπουν άρση αδικιών

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Καλή τύχη στα καθήκοντα τους ευχήθηκε η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη στον υπουργό Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτο και στον νέο αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων, Τρ. Αλεξιάδη, δηλώνοντας πάντως ότι δεν τους ζηλεύει για όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Mιλώντας  για τη δυνατότητα να καθιερωθεί ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, υποστήριξε ότι τα βάρη που επιβάλλονται σήμερα δημιουργούν ένα τέτοιο τοπίο όπου η όποια αναδιανομή δεν θα μπορέσει να αναιρέσει τις αδικίες. «Κάναμε κάποιες διευκολύνσεις, αλλά τα βασικά προβλήματα όπως η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ  παρέμειναν», πρόσθεσε.

Η κ.Βαλαβάνη  υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για τις 100 δόσεις, ενώ απηύθυνε έκκληση στους κ. Τσακαλώτο και Αλεξιάδη να την προστατεύσουν. Όπως είπε, 880.000 άτομα και επιχειρήσεις μπήκαν στη ρύθμιση και ρυθμίστηκαν 6,2 δισ. χρέους, ενώ εισπράχθηκαν 800 εκατ. ευρώ.

Τέλος αναφέρθηκε και στην εκστρατεία λασπολόγησης σε βάρος της με αφορμή την ανάληψη 200.000 ευρώ που πραγματοποίηση η μητέρα της από προσωπικό της λόγαριασμό, τις παραμονές των capital controls.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here