Με αιχμές κατά Μητσοτάκη παραιτήθηκε ο γραμματέας της Ν.Δ Aνδ. Παπαμιμίκος μετά το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, είναι το πρώτο ηχηρό θύμα του φιάσκου με τις εκλογές στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ και την απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη να διαλύσει και να επανιδρύσει την οργάνωση της νεολαίας, κινώντας κατά των υπευθύνων τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό. Αμέσως μετά την παραίτηση Παπαμιμίκου ανακoινώθηκε ότι διαγράφηκε από τη ΝΔ, μετά την παραπομπή του στο πειθαρχικό, ο μέχρι τώρα πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Παπαμιμίκος παραιτήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, τόσο από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής όσο και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας, διατυπώνοντας σαφείς αιχμές κατά της νέας ηγεσίας του κόμματος. Ως γνωστόν, ο κ. Παπαμιμίκος ήταν επιλογή του κ. Α. Σαμαρά για την θέση του γραμματέα, στην οποία και παρέμεινε μέχρι τώρα. Σε βάρος είχαν διατυπωθεί ευθύνες και για το φιάσκο με τις εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη αρχηγού στη ΝΔ.

Ο ίδιος δήλωσε πως για μια ακόμα φορά αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται και δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα, όπως είπε.

Κάποιοι -πρόσθεσε- από το πρωί έψαχναν τρόπο να τον διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι για αυτό και αποφάσισε να διευκολύνει τον πρόεδρο παραιτούμενος.

Ο κ. Παπαμιμίκος άφησε αιχμές πως κάποιοι δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο, όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων.

Παράλληλα, τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ, λέγοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αρχήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης στην ανακοίνωσή του μιλούσε ευθέως για πολιτική εξαπάτηση εσωτερικών μηχανισμών, αφού όπως τονίζει δεν έγινε καμία εκλογή αντιπροσώπων. Ως εκ τούτου δεν θα συμμετάσχει κανένα από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν ως δήθεν εκλεγέντα στο συνέδριο της ΝΔ ενώ θα κινηθεί σε βάρος των υπευθύνων η διαδικασία κυρώσεων που προβλέπεται από το καταστατικό.

Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ επέμενε με δηλώσεις ότι έγινε κανονικά η εκλογή παρά τις καταγγελίες ότι δεν στήθηκαν ποτέ κάλπες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here