Αιχμές Ν. Παππά προς Λαφαζάνη και άλλους: «Η κυβέρνηση έπεσε εκ των έσω»

Επίθεση στην Αριστερή Πλατφόμα(νυν Λαϊκή Ενότητα) και την τακτική της απέναντι στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς. Μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό SBC, υπογράμμισε πως αντίπαλος της κυβέρνησης δεν ήταν μόνο τα παλαιό πολιτικό σύστημα  αλλά τελικά και η εσωκομματική αντιπολίτευση και παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση «έπεσε» εκ των έσω.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε πως οι πολίτες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους θα καθίσει ο  Αλέξης Τσίπρας ή κάποιος άλλος.

Σχετικά με τη συμφωνία με τους δανειστές ο υπουργός παραδέχθηκε ότι έχει και στοιχεία που η κυβέρνηση δεν τα ήθελε, ωστόσο, όπως τόνισε με νόημα, για να είναι κανείς επαναστάτης θα πρέπει να ξέρει πότε θα κάνει τους κατάλληλους συμβιβασμούς και πότε να φτάνει στις κατάλληλες συμφωνίες.

Ως προς το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Επικρατείας επεσήμανε ότι μπορεί και παραμένει στόχος, υπενθυμίζοντας τα μέτρα υποστήριξης των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων που αποτελούσαν προγραμματική δέσμευση και υλοποιήθηκαν, δηλαδή τα νομοσχέδια για τις 100 δόσεις, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, την επαναπρόσληψη, των διοικητικών των πανεπιστημίων, των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός υπογράμμισε πως ένα από τα κορυφαία επιτεύγματα της κυβέρνησης ,αποτελεί το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει αποκτήσει εκτόπισμα και ακτινοβολία στο διεθνές στερέωμα. Επίσης ο κ. Παππάς τοποθετήθηκε ως προς το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων με λίστα, η οποία θα βασίζεται κυρίως στην κατάταξη των βουλευτών σύμφωνα με τις ψήφους των τελευταίων εκλογών, αλλά και την κάλυψη θέσεων από πρόσωπα που αποτυπώνουν την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Για το μεταναστευτικό είπε ότι είναι, ειδικά σε αυτή τη φάση, διεθνές πρόβλημα και κάλεσε τα κόμματα να μην το χρησιμοποιήσουν στην προεκλογική τους ατζέντα, ιδίως αυτή την περίοδο στην οποία αναλαμβάνεται κοινή ευρωπαϊκή πρωτοβουλία.

Ο κ. Ν. Παππάς αναφέρθηκε στα  βασικά σημεία του νομοσχεδίου  για τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας ότι το νομοσχέδιο θα βρισκόταν ήδη προς ψήφιση στη Βουλή εάν η ζωή αυτής της κυβέρνησης ‘’ δεν είχε διακοπεί βιαίως’’ και σίγουρα θα είναι η επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία , εφόσον η Κυβέρνηση επανεκλεγεί. Ως προς το ζήτημα του ΕΣΡ δήλωσε πως η μόνη κυβερνητική πρόθεση είναι αυτή της ουσιαστικής ενίσχυσης και νομικής θωράκισης της λειτουργίας του.

Εξέφρασε τέλος την ικανοποίησή του για τη λειτουργία της ΕΡΤ και κυρίως για το γεγονός ότι μεγάλο κομμάτι τηλεθεατών έχει αγκαλιάσει το νέο εγχείρημα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά την απουσία οιασδήποτε κυβερνητικής παρέμβασης.

Τέλος, σε ερώτηση για την καλύτερη και χειρότερη στιγμή ‘’που έζησε στο γραφείο του’’, απάντησε ότι η δυσκολότερη δεν ήταν στο γραφείο του, αλλά στις Βρυξέλλες την 12η Ιουλίου και καλύτερη οι στιγμές του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here