Αιχμές Πανούση κατά υπουργών: Η κυβέρνηση να μάθει να κυβερνά

ΦΩΤΟ: ΙΝ ΤΙΜΕ(Γ. ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ)

Κριτική στη κυβέρνηση αλλά και πολλούς υπουργούς, οι οποίοι όπως λέει διαπραγματεύονταν ή δρούν ακτιβιστικά καλώντας το λαό να στραφεί εναντίον της, ασκεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Η νέα παρέμβαση του κ. Πανούση, που είναι ήδη «κόκκινο πανί» για πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ λόγω των θέσεων που έχει κατά καιρούς εκφράσει, αναμένεται να ρίξει νέο λάδι στην φωτιά των αντιδράσεων εναντίον του. Ήδη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνονται διαδικτυακές υπογραφές εναντίον του.

Σκληρή κριτική στις θέσεις που είχε εκφράσει για τον κ. Βρουφάκη(είχε μιλήσει για εσχάτη προσδοσία), είχε ασκήσει πριν μια εβδομάδα και ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις του  «εκτός τόπου και χρόνου».

Σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά o k. Pano;yshw τονίζει ότι η κυβέρνηση «πρέπει να μάθει να κυβερνά». «Υπάρχουν συνάδελφοι που κάνουν καλή δουλειά-δεν τους «καίω» όλους-, όμως οι πιο πολλοί «διαπραγματεύονταν», ενώ δεν ήταν δικιά τους δουλειά», αναφέρει, παρατηρώντας ότι μέσα στη κυβέρνηση υπάρχει ένας ακτιβισμός:

«Η Αριστερά έχει κάποιες ιδεοληψίες. Υπάρχουν υπουργοί που καλούν το λαό στην πλατεία για να στραφεί εναντίον της κυβέρνησης. Ως κίνημα μπορείς να πεις τα πάντα. Η κυβέρνηση όμως πρέπει να κυβερνήσει με δομές δημοκρατίας και κράτους» τονίζει.

Ερωτώμενος για τη θέση του στο υπουργείο ο κ. Πανούσης δηλώνει ενθουσιασμένος «στο βαθμό που αυτό θα έχει γρήγορο τέλος».

«Νιώθω τυχερός. Δεν σκοπεύω όμως να κάνω καριέρα στο υπουργείο. Θέλω να φτάσω να ανοίξω όλα τα ζητήματα, να το στρώσω. Και μετά να παραδώσω στον επόμενο» προσθέτει.

Αναφερόμενος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου τη χαρακτηρίζει «συγκρουσιακό χαρακτήρα» και σχολιάζει: «Θεωρεί πως είναι κάτι παραπάνω- όποιος το νομίζει την πατάει».

Για το μετναστευτικό

Τέλος, για το μεταναστευτικό τονίζει ότι από την άνοιξη έχουν μπει στη χώρα 102.000 μετανάστες και αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα πρέπει να έχουμε ένα εκατομμύριο μετανάστες. «Πεντακόσιες χιλιάδες δηλωμένους και άλλους τόσους παράνομους. Αν και δεν υπάρχουν δείκτες αύξησης της εγκληματικότητας, αλλάζει η κοινωνική συνοχή».

Σε ερώτηση για το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο, ο αναπληρωτής υπουργός απαντά: «Με αναχαίτιση μέσα στην Τουρκία. Δεν μπορεί να γίνεται στη θάλασσα, δεν μπορείς να τους πνίξεις. Χρειάζεται και ανακατανομή μέσα στην Ευρώπη, με ποσόστωση, δέχονται όμως ελάχιστους».

Print Friendly, PDF & Email

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here